21 јануари 2019 | Кафе пауза

5-те најдобри европски дестинации за Денот на вљубените

Доколку не можете да се одлучите за дестинација, овие предлози се совршени за прославување на Денот на вљубените.

Масло од диво оригано: Најмоќниот природен антибиотик

Иако фармацијата е многу напредната, сè повеќе луѓе сакаат да го заштитат својот организам на природен начин, бегајќи од штетното влијание на хемијата.

10 eдноставни совети за да го забрзате растењето на вашата коса

Долгата коса е еден од главните симболи на женственоста. Но, малку жени се задоволни од брзината со којашто расте нивната коса.

5 начини да ја искористите огромната енергија на полната месечина

Енергијата на полната месечина може да биде одлична за вас, доколку знаете како правилно да ја искористите.

Според науката, партнерите кои се шегуваат едни со други имаат подобри врски

Истражувањата покажале дека најсреќните парови се оние кои се шегуваат меѓу себе и кои можат да прифатат шега на нивна сметка.

11 нешта што треба да престанете да си ги кажувате за да го спречите влијанието на анксиозноста

Анксиозноста може да биде навистина моќна, но нештата што си ги кажувате додека се соочувате со неа можат да бидат помоќни.

Жена прави персонализирани кукли за деца со попреченост во развојот

Замислете некој да ви направи персонализирана кукла која изгледа како вас. Токму тоа го направила Ејми Јандрисевич за многу деца со попреченост во развојот.

4 видови дремки и придобивките од нив

Веројатно сте забележале дека кратката дремка може да ве освежи и да ја подобри мозочната активност, а научниците ја препорачуваат токму поради тоа.

Држењето за раце со партнерот може да ја намали вашата болка

Едно неодамнешно истражување покажало зошто човечкиот допир може да биде моќен и од корист исто колку и лековите.