доктор | Кафе пауза

Болки од десната страна на стомакот: Што би можело тоа да значи?

Доколку се соочувате со ваков вид болка во десната страна од стомакот, треба да откриете дали таа е постојана и долготрајна или е ненадејна и остра.

Лажниот доктор кој на почетокот на 20-ти век спасил 6.500 животи

Мартин немал никаво медицинско искуство, иако тврдел дека бил штитеник на францускиот доктор Пиер-Констант Будин, човекот кој ги популаризирал инкубаторите во Европа.

Вампирска клиника: Подмладување со крв на 16-годишници

Контроверзниот американски доктор и сопственик на компанијата Амброзија, Џеси Кармазин, го привлече вниманието на светот со започнување на необичен тренд меѓу своите богати клиенти.

Брутално искрен знак за невакцинирање на децата создаде турбуленции ширум светот

„Со тоа што не ги вакцинирате вашите деца, вие ги правите ранливи на болести во текот на целиот нивен живот.“

10 работи коишто треба да избегнувате да ги правите, ако сакате да одите поретко на доктор

Прочитајте ги овие 10 секојдневни навики кои навидум изгледаат безопасно, но штетно му влијаат на вашето тело.

Науката покажува дека имате помали шанси за смрт ако ве лекува жена доктор

Мажите и жените различно ја практикуваат медицината – едната група поуспешно од другата.

10 работи што треба да ги знаете пред да започнете врска со медицинско лице

Медицинските лица се соочуват со многу стресни ситуации, но тие ги прават поиздржливи.

Зошто секогаш треба да гледате со двете очи во вашиот смартфон?

Сте чуле за преодно слепило предизвикано од смартфон?

6 работи поради кои вашиот гинеколог никогаш нема да ве осуди

Сигурно сте се запрашале што ми поминува низ на глава на докторот чие лице е толку блиску до вашите интимни делови.

5 лаги кои ги кажуваме на нашиот доктор, а не би требало

Тие навидум ситни лаги може да имаат големо влијание на нашето здравје и затоа секогаш би требало да бидеме искрени со нашиот лекар.

Брилијантни изјави од доктор Хаус кои ќе ве потсетат на реалната страна од животот

„Лесно е да го слушате срцето. Пробајте еднаш да го послушате мозокот.“

Строго забрането: Што не смеат да прават гинеколозите во текот на прегледот?

На многу жени им е особено тешко да се опуштат во таа ситуација, на што дополнително може да влијае непрофесионалниот пристап на нивниот гинеколог.
Датум: 26 ное 2015
, Автор:
12