Декадентниот гениј со еден роман во џебот! Мачниот живот на Оскар Вајлд!

Злобните гласини и осудувања поради хомосексуалноста целосно ја имаат уништено неговата кариера и општествениот статус.

11-годишен гениј тврди дека може да докаже дека Ајнштајн и Хокинг не биле во право за Бог

Вилијам е на пат да стане првиот астрофизичар кој ќе го докаже постоењето на Бог преку наука.

15-годишен уметнички гениј што создава неверојатни ремек-дела

Што би се случило ако сите родители ги поддржуваат креативните способности на своите деца? Светот веројатно би имал повеќе деца како Отом де Форест.

Запознајте ја Сабрина Пастерски, 23-годишната девојка позната како новиот Ајнштајн

На 23-годишна возраст, Сабрина Пастерски веќе има понуда за работа од НАСА.

Ако се пронајдете во овие 7 нешта, тогаш можеби природно сте гениј

Според психолошките студии, генијалците имаат неколку заеднички особини, навики и однесувања.

7 изненадувачки увиди во генијалноста

„Талентот удира цел во која никој друг не може да удри. Генијалноста удира во цел која никој друг не може да ја види.“

Така говореше Тесла: 7 мудрости од големиот гениј

Ви ги пренесуваме неговите најмоќни 7 мудрости кои можат да бидат ваши водичи низ животот.
Датум: 02 фев 2016

ТВ серија: Скорпион (Scorpion)

ТВ серија базирана на животот на генијот Волтер Обрајан...

Го барате вистинскиот? 6 причини зошто да изберете левучар

Иако живеат во свет на десничарите, и поради тоа секојдневно се соочени со пречки кои им го отежнуваат животот, тие имаат и свои предности.
Датум: 25 авг 2014
, Автор:

5 лесно воочливи знаци дека сте гениј

Доколку сè уште не сте добиле црно на бело потврда за својата генијалност (што би значело дека имате коефициент на интелигенција над 140), можете сами да си ги проверите своите интелектуални способности, и тоа без многу анализирање.
Датум: 29 ное 2013
, Автор:

Генијалноста е…

Стрипот ја прикажува генијалноста на човекот како процес, разделена на 10 поединечни сегменти.
Датум: 10 авг 2013
, Автор:

Петгодишно дете „растура“ на пијано

Петгодишниот гениј Енди Ли од Хонг Конг покажува дека може да се носи и со најголемите мајстори на свирењето пијано.
12