Најубавите места за патување со воз

Доколку имате доволно слободно време и сакате да направите мала промена во вашиот живот, оставете го автомобилот зад себе и заборавете на авионските летови.

Посакував да бев воз: Писмо кое ја открива тајната на животот

Животот е долг пат кој треба смело да го поминуваме исто како да сме воз: Движејќи се напред и никогаш не вртејќи се наназад.

Патници кои се подосадни и од бебе кое без прекин плаче за време на целиот пат

Погледнете дел од најдосадните патници и неколку начини на кои можете да се справите со нив...

Мотивациски пораки за поубав ден

Илустраторот и писател Џо Бучер, познат на јавноста како Октобер Џоунс, решил да остава мотивациски пораки во возовите за да ги расположи и да им го разубави денот на луѓето кои се возат со нив.

Моќни возови патуваат низ прекрасни предели

Во секоја магична сцена, артистот ги повикува гледачите на авантура низ сончевите, снежните или грубите предели со цел да уживаат во патот и да не се грижат за дестинацијата. Погледнете дел од неговата фасцинантна работа...

Исклучителната симетрија на подземните метро станици низ светот

Овие фотографии од метро и железнички станици се издвојуваат со драмата која настанува од екстремната симетрија и контрастот.

Креативно дизајнирани коверти кои лесно се отвораат

Паметните креативци од јапонската компанија „D-BROS“ ги направиле овие кул коверти кои многу лесно се отвораат.

Возејќи се во истиот воз 60 години подоцна

Во 1953 година, „BBC“ направиле филм, снимајќи го патот со воз од Лондон до Брајтон. Триесет години подоцна во 1983 година, го повториле истото, а триесет години од тогаш, односно оваа година, го повториле по трет пат.

Воз кој патува низ сите годишни времиња

Ова едноминутно тајмлапс видео ни покажува возење на еден воз низ Норвешка, кој не само што го прикажува патувањето низ просторот, туку и низ годишните времиња.

Рок бар кој ве носи на патување околу светот

Овој кафе бар преку ден и рок бар навечер, им нуди илузија на движење на неговите посетители. Трите „прозорци“ покрај седиштата, се всушност...

Воз „дух“ патува низ Канада

На овие фотографии можеме да го доживееме светот онаков каков што изгледа за најмалите животни и инсекти околу нас.

Најопасните железнички линии

Дали би се осмелиле да патувате по најстрашните железнички пруги во светот?
Датум: 14 ное 2012
12