Науката потврди: Мачките и кучињата можат да гледаат „духови“ и фреквенции кои се невидливи за луѓето

Mногу животни ја имаат способноста да гледаат фреквенции кои не се видливи за човечкото око...

12 митови за видот во кои не треба да верувате

Сигурно ви се познати речениците од типот „Немој да ги ставаш туѓи очила, бидејќи ќе ослепиш“ или „Не гледај телевизија толку многу, инаку ќе ослепиш!“

Како гледаат луѓето во 16 различни физички состојби?

Дали сте помислиле дека луѓето околу вас можеби ја гледаат реалноста на сосема поинаков начин?

Најчудните музички правци за кои веројатно не сте чуле досега

Некои од нив доживеале голема популарност, а други, пак, стекнале мала, но верна група обожаватели со специфичен музички вкус.

Можете ли да го решите овој тежок визуелен тест?

Колку време помина откако последен пат го проверивте вашиот вид?

Тест за видот: Можете ли да го најдете предметот што не припаѓа на овие фотографии?

Во секоја фотографија треба да го најдете предметот што се издвојува од останатите и притоа да не потрошите повеќе од 10 секунди за една слика.

Поучна приказна: Постојат три вида луѓе

Луѓето кои ве слушаат додека зборувате, не се секогаш оние на кои можете да сметате кога ќе ви бидат најпотребни!

Како изгледа светот низ очите на различни животни?

Видот на секое суштество на планетата Земја е посебен, а некои можат да го видат дури и она што ние не можеме.

Најлошиот вид луѓе на светот

Колку пати ви се случило да не можете да паркирате пред маркетот затоа што на тоа место стои количка за пазарување?

Секојдневни навики кои можат да го оштетат вашиот вид, а вие и понатаму ги правите

Читањето во мрак или пак стоењето преблиску до теливизискиот екран не се едни од навиките кои го уништуваат нашиот вид.

8 едноставни вежби за здрави очи

Покрај останатите вежби, не заборавајте ги и вежбите и за вашите очи.

5 трикови кои го поправаат и зајакнуваат видот

Секојдневните навики можат да го влошат видот.