15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

Визуелните загатки се многу повеќе од обична забава. Тие се одлична вежба за вашиот мозок, забавен начин да си ја изострите меморијата и интересен тест за вашиот вид. Некои од загатките се многу едноставни, само колку да ве загреат, додека за други ќе треба малку да се потрудите. Колку од нив ќе успеете да решите без да го видите одговорот?

1. Пронајдете го бројот 2

15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

 • Кликнете тука за да го видите одговорот

  15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

2. Можете да го видите кучето?

15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

 • Кликнете тука за да го видите одговорот

  15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

3. Пронајдете го бројот 7

15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

 • Кликнете тука за да го видите одговорот

  15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

4. Најдете го тоа што не припаѓа

15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

 • Кликнете тука за да го видите одговорот

  15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

5. Што е тоа што се разликува?

15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

 • Кликнете тука за да го видите одговорот

  15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

6. Која мачка се издвојува?

15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

 • Кликнете тука за да го видите одговорот

  15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

7. Што се двои на оваа слика?

15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

 • Кликнете тука за да го видите одговорот

  15 остроумни визуелни загатки што ќе ви помогнат да откриете колку е изострен вашиот вид

Продолжува на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Психолог кој најдобро се изразува преку пишаниот збор. Нејзиниот личен лајтмотив гласи: „Остани своја и поинаква бидејќи само така ќе блеснеш во полн сјај!“

Поврзани содржини

Остави коментар