видови | Кафе пауза

20 илустрации што докажуваат дека во светот има само два вида луѓе

Кога ги споредувате навиките и начинот на живот на луѓето, ќе забележите дека има многу различни начини на соочување со секојдневните предизвици, како и различни начини на уживање.

13 видови соседи што треба да се евакуираат од нашата планета

Љубопитни, паничари, вознемирувачи, воинствени – соседите го прават животот посветол и нè учат да бидеме трпеливи.

Пронајдете се во еден од овие 10 случаи: Каков вид врска имате со партнерот?

Статистички гледано, потребни се шест недели за да ја официјализирате вашата врска, а во продолжение прочитајте какви видови врски постојат помеѓу партнерите.

Истражување: Постојат 5 различни видови несоница

Ова откритие може да помогне да се разберат причините за несоницата, како и да се направи личен третман за секој личност.

5 видови доверба што му се потребни на вашиот брак

Повеќето луѓе ја поврзуваат довербата со сексуалната верност, но довербата е чувство што опфаќа многу повеќе.

9-те најпознати видови насмевки и нивното значење

Понекогаш е навистина тешко да ги протолкувате насмевките. Тие можат да се користат за покажување, но и сокривање на чувства.

Познат психолог открива: Постојат 5 видови мајки и секоја од нив поинаку влијае на своето дете

Психологот д-р Стефан Полтер објаснува дека сите мајки можат да се сместат во само 5 категории и дека секој вид различно влијае на своето дете.

16 видови модерни вештерки кои прават магии околу вас

Светот на паганството, неопаганството, Вика и многу други е широк, а вештерките од секоја група се различни и уникатни.

Според диетичарите постојат 12 видови глад и секој се контролира на различен начин

Понекогаш се чувствувате како да можете да изедете сè, а понекогаш едвај каснувате 2-3 залаци.

9 ненормални типови љубовни врски: Дали вашата спаѓа во нив?

Некои парови едноставно сакаат да ги комплицираат работите. Во денешно време, спектарот помеѓу тоа да се биде „во врска“ и „сингл“ е поширок од кога било претходно...

3-те видови љубов што сите ќе ги искусат во текот на животот

Сигурно се имате вљубено повеќе пати и голема е веројатноста дека сте забележале одредена шема.