благодарност | Кафе пауза

Научниците откриле дека чувството на благодарност го подобрува менталното здравје

Чувството на благодарност е корисно за умот исто толку колку што и вежбањето е корисно за телото.

5 работи за коишто треба да му се заблагодарите на вашиот поранешен партнер пред да започнете нова врска

Заблагодарувањето значи да бидете слободни и ви дава моќ да се ослободите од постојаното размислување за врската и да продолжите напред.

Како да ги научите вашите деца да бидат благодарни за подароците што ги добиваат?

Ако не сакате вашите деца да ве засрамат за време на празниците, погледнете како да ги научите да бидат љубезни и да се заблагодарат за подароците што ги добиваат.

Тој пронашол 4 зборови на едно парче хартија и животот му се променил од корен

Приказната на еден руски блогер ќе ве наведе да ги прифатите сите чудесни помагала на патот до среќата.

6 значајни начини да им покажете благодарност на жените во вашиот живот

Ако ги прашате, повеќето жени ќе ви кажат дека нивните сродни души се нивните најдобри пријателки.

Цели што ќе ви помогнат да го сакате она што веќе го имате

Целите на мнозинството луѓе се да ги променат нивните животи, наместо да се променат себеси.

3 едноставни начини за покажување благодарност што ќе ви помогнат да ширите позитивна енергија

Покажувањето на вашата наклонетост и благодарност не мора да вклучува ништо големо.

Зошто луѓето ретко се заблагодаруваат кога некој ќе им помогне?

Кога некој ќе заборави да се заблагодари за некоја услуга или помош, тоа најчесто се етикетира како нељубезно и дрско однесување.

Три благослови: Неверојатна вежба за самопомош

Сигурно трошите многу време и енергија размислувајќи за тоа како некое друго време било подобро или како сè во вашиот живот би било поубаво само ако...

На сите баби и дедовци на овој свет – БЛАГОДАРАМ!

Тие се тука за да подарат стабилност, мир, сигурност, доверба и помош.

9 работи за кои треба да му се заблагодарите на најдобриот пријател од детството

Постојат безброј работи за кои треба да му се заблагодарите на пријателот од детството, но можете да почнете и со овие 9.

Подобрете си го животот со тоа што секогаш ќе велите „Благодарам“ во следниве 7 ситуации

Понекогаш обичното „Благодарам“ е најдобриот одговор што можете да го дадете, но наместо него сигурно одлучувате да кажете нешто друго.