Подобрување на комуникациските способности – како да бидете слушнати?

Способноста да се искажат мислите и тие да бидат прифатени од околината е вештина која може да се совлада.
Датум: 17 јан 2013
, Автор:

Листи за подобрување на продуктивноста на работното место

Користењето на листи може да ви заштеди околу 90 минути дневно и да ја подобри вашата продуктивност на работното место.
Датум: 24 дек 2012

Перфекционизам и одолговлекување – комбинација која гарантира неуспех

Поради стравот дека нешто нема да излезе перфектно, чувствуваме дека ни треба повеќе време за да се подготвиме пред да дејствуваме.
Датум: 10 дек 2012
, Автор:

Сè што треба да знаете пред да одите на интервју за работа

Неколку совети кои ќе ви помогнат да ја добиете работата која ја посакувате...

Останете во контакт со поранешните колеги

Одржувањето на контактите со поранешните соработници е од голема важност затоа што тие овозможуваат одговори на најразлични прашања и препораки. Постојат неколку начини кои ќе ви помогнат да останете во контакт со поранешните колеги.
Датум: 14 ное 2012

Како навистина изгледа работењето од дома?

Околу 20% од анкетираните одговориле дека работеле голи барем еднаш во изминатата година.

Каков е работниот карактер на вашите колеги?

Сфаќањето на работниот карактер на одредена личност може да ви помогне да го најдете најдобриот начин за соработување со него/неа.

Како да се справите со лошите колеги?

Не мора да ја замразите работата заради лошите колеги. Наместо тоа, применете ги овие неколку совети и полесно ќе се справите со нив.

Седум митови за тивките работници

Дали можете да го поминете работното време без да кажете ниеден збор? Тоа не значи дека сте неефикасни, ниту дека не ги сакате колегите. Најчесто се работи за интровертност или резервираност на работното место.
Датум: 01 окт 2012

Најдобри професии за срамежливи луѓе

Изборот на кариера е еден од најважните избори во вашиот живот кој пред сè треба да биде базиран на вашиот карактер. Доколку сте посрамежливи, ова се професиите кои се најприкладни за вас...
Датум: 24 сеп 2012
, Автор:

Зошто работата е сепак добра за вашето здравје?

Новото истражување кое го спровело британското министерство за труд и пензии, покажало дека вработените лица помалку се разболуваат, имаат помал ризик од заболување од хронични болести...

Создадете успешен работен тим

Тимската работа е од клучно значење за повеќето работни места. Многу е важно секој поединец на тимот да ги разбира својата цел, функција и надлежности со цел сите заедно да ја завршат работата ефикасно.
Датум: 23 авг 2012