Зошто работата е сепак добра за вашето здравје?

Новото истражување кое го спровело британското министерство за труд и пензии, покажало дека вработените лица помалку се разболуваат, имаат помал ризик од заболување од хронични болести...

Создадете успешен работен тим

Тимската работа е од клучно значење за повеќето работни места. Многу е важно секој поединец на тимот да ги разбира својата цел, функција и надлежности со цел сите заедно да ја завршат работата ефикасно.
Датум: 23 авг 2012

Како да станете подобри промотери?

Постојат одредени правила и совети кои доколку ги следите би ви помогнале во тоа да бидете поуспешни во вашата работа како промотери...
Датум: 21 авг 2012
, Автор:

Како до одлични организациски вештини?

Организациските вештини, како и категоризирањето може многу да ви помогне со напредувањето на вашата кариера...

Клучни зборови во вашето резиме кои ќе ви помогнат да најдете работа

Бидејќи конкуренцијата за вработување е поголема од кога било, многу е важен впечатокот кој ќе го оставите кај работодавецот...

Излудете го шефот на 9 ефикасни начини :)

Наместо да се нервирате поради теророт кој секојдневно ви го прави шефот, пробајте да да го излудите, пред тој да ве полуди вас. :)

Причини поради кои го губите кредибилитетот кај луѓето околу вас

Потребно е многу време да се изгради репутација, а само една мала, навидум незначајна акција за да изгубиме сè.
Датум: 25 јун 2012
, Автор:

Уметноста на критичкото размислување

Луѓето со развиен позитивен скептицизам и критичко размислување се свои личности кои не трпат нерационално наметнување на авторитет и ставови.

Дали сте доволно паметни за да работите за најголемите светски компании?

Необични прашања од интервјуата за работа, кои многу зборуваат за начинот на размислување на кандидатите.

Дајте го најдоброто од себе на интервјуто за работа

Можеби не треба на овој настан да му пристапуваме со преголема количина на стрес, но сепак, станува збор за интервју за работа, кое може да ви го донесе посакуваното работно место...
Датум: 05 јун 2012
, Автор:

Како да преговарате за повисока плата?

Запрашајте се „Што доколку ме одбие?“ и размислете дали сте толку незадоволни што ќе посакате да ја промените работната средина доколку вашиот предлог за зголемување на платата биде одбиен...

Што по завршувањето на факултетот?

Кратка листа на совети кои ќе ви помогнат да одлучите кој би можел да биде следниот чекор по вашето дипломирање...