6-те најпопуларни новогодишни одлуки за 2016 година

Вообичаените новогодишни одлуки кои луѓето си ги задаваат како цел пред влегувањето во новата година почнуваат многу да се менуваат. Последната анкета открива дека за прв пат во последниве 25 години, помалку од половината кои биле испитани одлучиле во годината што претстои да ја намалат својата тежина.

(6)-6-najpopularni-novogodishni-odluki-za-2016-godina-kafepauza.mk

„GoBankingRate“ објавиле ново истражување токму навреме за новата 2016 година. Тие ги прашале испитаниците кои од шесте предодредени новогодишни одлуки ќе ги одберат за 2016. Многу од испитаниците одбрале повеќе резолуции, а исто така имале можност да одговорат и „ниедна од наведените“, при што еден од тројца испитаници се одлучиле токму за овој одговор.

Повеќето од половина испитаници си поставиле финансиска цел, вклучувајќи многу млади луѓе кои реколе дека главен приоритет за 2016 година им е штедењето пари. Еве ги најчестите шест новогодишни одлуки за 2016, наредени по својата популарност.

1. Уживање во животот

(4)-6-najpopularni-novogodishni-odluki-za-2016-godina-kafepauza.mk

2. Здрав стил на живеење

(5)-6-najpopularni-novogodishni-odluki-za-2016-godina-kafepauza.mk

3. Слабеење

(0)-6-najpopularni-novogodishni-odluki-za-2016-godina-kafepauza.mk

4. Повеќе штедење, помалку трошење

(1)-6-najpopularni-novogodishni-odluki-za-2016-godina-kafepauza.mk

5. Повеќе време за семејството и пријателите

(2)-6-najpopularni-novogodishni-odluki-za-2016-godina-kafepauza.mk

6. Враќање долгови

(3)-6-najpopularni-novogodishni-odluki-za-2016-godina-kafepauza.mk

За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Поврзани содржини

Остави коментар