цртани филмови | Кафе пауза

Неверојатни детали во цртаните филмови кои сигурно не сте можеле да ги забележите

Забавувајте се додека ги откривате малите, но неверојатните детали во цртаните филмови за кои сме сигурни дека не сте ги забележале досега.

Зошто толку многу цртани ликови се во жолта боја?

Размислете на што ве асоцира жолтата боја. Можеби веднаш помисливте на сонцето, на есенските лисја или на нешто поапстрактно, како што е чувството на радост или оптимизам.

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

Дури иако имаме омилени ликови од нашиот омилен цртан филм, не секогаш се сеќаваме на сите детали од нивната облека или бојата на нивните очи.

Дали цртаните филмови ја поттикнуваат дебелината кај децата?

Цртаните филмови се неизоставен дел од детството и за децата тие се забавни, хумористични и возбудливи. Но, дали тие ја поттикнуваат дебелината кај децата.

Цртани филмови кои најмногу му штетат на детскиот развој

Руските психолози спроведиле истражување во кое ги наведиле цртаните филмови коишто имаат најопасно влијание врз детскиот ум.

12 физички закони кои не важат во цртаните филмови

Сигурно сте забележале дека во светот на цртаните филмови важат физички закони кои се поинакви од тие во реалноста.

Знаете ли зошто повеќето принцези од Дизни немаат мајки?

Доколку сте го гледале цртанот „Малата сирена“, сигурно се сеќавате на таткото на Ариел, кралот Тритон, но што е со нејзината мајка?

14 детали од Дизни цртаните што сигурно не сте ги забележале досега

Ако мислите дека ги знаете на памет репликите и сите детали, размислете уште еднаш!

10 фантастични цртани филмови кои ќе ви помогнат да избегате од реалноста

Следниве 10 фантастични цртани ќе ве нурнат во светот на магијата и ќе ве натераат да заборавите на сите проблеми и потешкотии...

Како би изгледале Дизни принцезите кога би биле мајки?

Сте се запрашале ли некогаш што подразбира тоа „Среќно до крајот на животот“?

Дизни цитати кои можат да ви послужат како мисли водилки во животот

Дизни цртаните имаат посебно место во нашите срца не само поради нивните прекрасни и трогателни приказни, туку и поради тоа што нѐ научиле на најважните животни лекции.