Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

Дури иако имаме омилени ликови од нашиот омилен цртан филм, не секогаш се сеќаваме на сите детали од нивната облека или бојата на нивните очи. Дали можете да се сетите на овие работи? Без разлика каков е вашиот одговор, секогаш е забавно да ги тестирате своите знаења и да видите колку навистина можете да запомните. Можеби сте од оние кои го гледале истиот цртан филм повеќе пати, па се сеќавате на сите детали.

Тестирајте ги своите знаења со овие 12 прашања што ќе ве натераат да погледнете длабоко во вашата визуелна меморија.

1. Каква боја е опашката на Малата Сирена?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

2. Чија коса е потемна?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

3. Каква боја се ракавиците на Декстер?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

4. Дали се сеќавате на бојата на здолништето на Снежана?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

5. Каква боја е гривата на Муфаса?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

6. Каква боја е оглавникот на Скуби-Ду?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

7. Каква боја е шалот на Дафне?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

8. Шорцевите на Патрик имаат виолетови цвеќиња, но каква е бојата на шорцевите?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

9. Каква боја е елекот на Аладин?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

10. Каква боја се очите на Дори?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

11. Каква боја е џемперот на Арнолд?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

12. Кошулата на Вуди е жолта со кафени риги. Дали е вистина?

Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

 • Решение:

  Тест: Погодете ја бојата на овие објекти од популарните цртани филмови

Погледнете ги и овие загатки што ќе ве вратат во детството.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар