став | Кафе пауза

10 цинични ставови кон животот кои не се секогаш точни

Многу идеи што песимистите ги сметаат за непишани правила едноставно не се вистинити и може да направат повеќе штета отколку корист.

3 женски карактеристики на кои мажите не можат да одолеат

Секоја девојка, која ќе наиде на момчето од нејзините сништа, е подготвена да направи буквално сè да го освои и да го задржи покрај себе.

5 правила кои секоја жена треба да ги прекрши

Не мора секогаш да ги следите правила, бидејќи некои од нив постојат само со една причина: Да се прекршат.

Вие имате глас и треба да го користите!

Луѓето се тивки, но не треба да бидат.

10 начини на кои пасивноста ве спречува да постигнете сѐ што сакате во животот

Вашата пасивност зависи од вашиот карактер, вашите перцепции за светот и вашето место во него.

Бидете свои херои: 3 причини зошто жените не треба да очекуваат од мажите да ги спасат

Погледнете ги следниве 3 причини зошто дојде време конечно да се заземете за себе и да престанете да очекувате дека некој маж треба да ве спаси...

Не чудете се, независните жени се најпосакувани!

Сите ние познаваме жена која е независна. Таа им откажува на момците, присуствува на разни забави, оди на кампувања и патувања.

5 чести грешки кои ги правиме кога разговараме со некого

Начинот на кој комуницирате игра важна улога на патот кон успехот на кој овие неколку комуникациски грешки само ќе ве успорат.

9 реакции поради кои вие сте подобра личност од останатите

Да се биде подобрата и попаметна личност не е воопшто лесно, но следниве неколку реакции укажуваат дека вие сепак имате храброст да бидете такви.

Следете ги овие 7 принципи и животот ќе ви биде полн со изобилства

Многу луѓе имаат контроверзен, па и негативен став кон парите, истовремено ги сакаат и ги сметаат за неопходни, додека од друга страна сметаат дека парите ги расипуваат луѓето. Затоа и луѓето немаат онолку пари колку што им се потребни.
Датум: 29 јан 2015
, Автор:

Како да знаете дали имате стара душа?

Некои луѓе не се осамени или анти-социјални, туку едноставно имаат стара душа. Стари во срцето, стари во умот и душата. Луѓе кои многу поразлично и позрело гледаат на светот од останатите уште од раната возраст.
12