Соочување со најголемиот страв

Интересна приказна за надминување на една фобија и неколку кратки совети кои ќе ви помогнат при соочување со стравот...

Соочување со големиот страв

„Аква“ е краток анимиран филм за стравот и неговото надминување. Главен лик е една мачка која што ненадејно ќе се соочи со нејзиниот најголем страв – големо водено пространство.

7 начини да се справите со животните предизвици

Повеќето од нас имаат тешкотија да ги прифатат проблемите и да се справат со комплексните ситуации...

Астрологијата и вашите психолошки бариери

Обидувајќи се да се заштитат од таквите чувства, некои хороскопски знаци решаваат да стават бариера пред себе, на тој начин не дозволувајќи им на луѓето да им ги повредат чувствата...

Што треба да запомните во тешките мигови?

Кога животот ни е стресен, честопати ги забораваме нештата кои треба да ги запомниме, а ги паметиме нештата кои треба да ги заборавиме. Следуваат 35 потсетници кои ќе ви помогнат да се мотивирате во тешките моменти.
12