соочување | Кафе пауза

4 хороскопски знаци на кои им е најтешко да се соочат со минатото

На некои луѓе им е лесно да погледнат назад во минатото, но на припадниците на овие 4 хороскопски знаци тоа им е многу тешко.

8 причини зошто може да биде добро за вас да чувствувате малку страв

На вашите стравови не секогаш им треба третман бидејќи тие може да ви помогнат на многу начини. Прочитајте како разумна доза страв може да ви помогне да напредувате во животот.

4 начини да се справите со стравовите – застанете им на патот!

Задачата на секоја личност која сака да постигне нешто во животот е да се сврти кон себе и да се соочи со личните предизвици.

5 хороскопски знаци кои најверојатно ќе ве напуштат во 2020 година

Постојат знаци во хороскопот на кои не им е проблем да исчезнат како духови кога сте во врска со нив.

На кој начин секој хороскопски знак го пребродува лошиот ден?

Ако сметате дека астрологијата влијае на вас, тогаш начинот на кој секој хороскопски знак се справува со лошиот ден, зависи од ѕвездите.

7 секојдневни изговори со кои ја избегнувате вистината за зависноста

Алкохоличарите и корисниците на дрога често наоѓаат изговори за нивното однесување. Всушност, ова е еден од знаците на зависност.

8 начини да ги олесните тешките разговори

Пред да проговорите што било, најдобро би било да се подготвите.

Заљубени сте во бизнисмен? Еве со кои работи ќе морате да се соочите!

Сакате да се состанувате со бизнисмен? Ова може да биде проблем доколку и самите не сте впуштени во тие води!

5 стратегии кои ќе ви помогнат да се справите со разочарувањата

Некои од разочарувањата се помали, а други поголеми, но како и да е, тие влијаат на вашите односи со семејството, вашите финансии, здравјето и довербата.

7 позитивни и реалистични начини да се соочите со хорорите во светот

Живееме во свет каде што тероризмот и масовните убиства се секојдневие. И колку повеќе слушате и читате за нив, толку посилна ви станува желбата едноставно да избегате од сè.

9 стравови кои треба да ги прифатите за да излезете од вашата зона на удобност

Стравот е нормален сегмент од нашиот живот и за да го пребродиме треба да го прифатиме како таков, затоа што во спротивно може да пропуштиме многу можности за среќа и личен развој.

6 начини како емоционално интелигентните жени се справуваат со негативните личности

Да се биде успешен бара добра интуиција и емоционална интелигенција која нуди долгорочна стабилност.
12