Психијатарот Михаил Лабковски до жените: Сексуалноста не е во младоста и убавината!

Кога некоја девојка има 20 години, се сака себеси, не се плаши од никого, го избира тој што го сака, ги „вози“ мажите како што сака.

Поими за сексуалноста што сите треба да ги знаеме

Сексуалноста кај луѓето не е само црно или бело, а дефинициите за геј и стрејт не го покриваат целиот спектар на сексуални ориентации. Токму поради ова, цело време се појавуваат нови поими и дефиниции.

Дали на човештвото му е потребен сериозен разговор за сексуалноста?

За повеќето, запознавањето со нашата сексуална енергија било навистина чудно и непријатно. Напишаното во учебниците и предавањата за заштита од бременост не можат да ја доловат комплексноста и убавината на сексуалната енергија.

Девојка се фотографира без облека со цел да докаже дека голотијата не е сексуална

Една жена од Холандија решила преку Инстаграм да ја нагласи стигмата која ја опкружува голотијата...

Фотограф ги прикажува женските лица пред, за време и по оргазам со цел да ги сруши сите табуа за сексот

Фотографот Маркос Алберти од Бразил имал за цел да ги сруши табуата за женската сексуалност што владеат во светот и да ја прикаже како нешто прекрасно.

Дали знаете што е андросексуалност?

Сигурно сте чуле за хетеросексуалност, хомосексуалност, бисексуалност и асексуалност, но дали знаете што е андросексуалност?

Дали знаете што е демисексуалност и како можете да ја препознаете?

Во последниве неколку години разбирањето на човечката сексуалност доведе до многу повеќе дефиниции од оние на едноставните поими како хетеросексуалност и хомосексуалност.

Истражувањата ни покажуваат зошто атрактивните жени имаат помал број сексуални партнери

Покрај сите досегашни мислења за нив, вистината е сосема поинаква!

Момците откриваат несексуални нешта кои неверојатно многу ги привлекуваат кај девојките

Ќе останете изненадени кога ќе прочитате какви необични нешта ги возбудуваат.

Дали флертувате повеќе отколку што мислите?

Дали можеби ненамерно праќате сигнали дека сте сексуално достапни?

Цртите на вашето лице откриваат какви сте во кревет

Ако им верувате на истражувањата, момците уште на прв поглед ги заклучуваат овие нешта за вас според вашето лице...
12