свадба | Кафе пауза - Part 9

Куклица – оживување на старата легенда

Најпознатата легенда за ова место вели дека во дамно минато, на една свадба во селото Куклица се случила огромна трагедија...
Датум: 06 јул 2012
, Автор:

Необични свадбени фотографии

Фотографии какви што нема во сечиј свадбен албум...

Во големи наводници

Зошто да „бркаме“ некакви европски стандарди или да се трудиме да бидеме културни? Супер сме си вака. Одлично се раководиме според веќе постоечкиот бонтон.
Датум: 08 апр 2012
, Автор:

Свадбени обичаи од различни делови на светот

Зошто светот е привлечен? Заради различноста. Ист повод, но различни обичаи. И сè во името на новиот почеток.
Датум: 10 мар 2012
, Автор:

Нова мода на Фејсбук: сите со статуси „In a relationship“

„Па Нина, јас сè уште ја немам фатено болеста што кружи низ градов. Значи, денес си „фаца“ ако си ‘In a relationship’.“
Датум: 13 ное 2011
, Автор:

Деверуши (Bridesmaids)

Филм за тоа како понекогаш ни е полесно да мислиме дека сме жртви и дека целиот свет е против нас иако најчесто самите сме си најголем непријател...

Астрологијата и моминската вечер

Сакате да испланирате совршена моминска вечер за вашата најдобра другарка? Во тој случај, добро би ви дошле неколку совети од космосот во врска со нејзините желби за овој специјален ден.

Светски рекорди поврзани со храна

Рекордот за најголемата шолја кафе е поставен на 8-ми април, 2008 година. Шолјата за кафе е висока 1, 53 метри со дијаметар од 2, 33 метри. Во нејзе биле приготвени 3 604 литри кафе...
Датум: 21 окт 2010
, Автор:

Татко кој прави креативни фотографии од своите деца

Овие фотографии се интересни поради погледот на фотографот зад нив. Тој резултира со фотографии кои не само што не враќаат на моменти од нашето детство, туку и покажуваат јасен сјај на една таткова гордост.
Датум: 18 окт 2010
, Автор:

Најлошата недела во мојот живот (The worst week of my life)

ТВ серија исполнета со хумористични и непредвидливи случувања
Датум: 04 окт 2010
, Автор:

Секоја жена мечтае за…

Секое мало девојче фантазира за својата иднина. Каква жена ќе биде кога ќе порасне? Што би ја направило среќна? Прекрасен невестински фустан, згоден сопруг, убава куќа...
Датум: 24 сеп 2010
, Автор: