Што се случува кога сте целосно отворени со некој што го љубите?

Отвореноста е клучна за успешна комуникација и здрава врска.

Прочитајте на кои хороскопски знаци им е најтешко да се отворат

Не сакаат да ја покажуваат својата ранливост и многу често ги потиснуваат емоциите.

9 причини зошто родителите треба да бидат отворени со нивните деца

На некои луѓе им е многу тешко да бидат искрени, особено пред деца кои поставуваат секакви прашања.

Психолозите откриваат: Слободоумните луѓе живеат во сосема поинаква реалност

Повеќето слободоумни луѓе живеат во сосема поинаква реалност од останатите.

Зошто искреноста е секогаш најдоброто решение?

Лажењето секогаш ќе нè чини нешто, додека, пак вистината е непроценлива.

9-те карактерни особини на храбрите умови

Храброста не се мери во физичката сила.

5 знаци дека сте одлични во кревет

Откријте што точно значи да се биде одличен и посакуван во кревет...

Ако налетате на нив, не ги испуштајте од раце: 5 ретки видови мажи

Постојат ретки квалитет кои во последно време многу е тешко да се најдат во мажите. Но, тоа не значи дека е целосно невозможно.

5 причини зошто е подобро да бидете отворено ранливи во љубовта

Да сакаш значи да бидеш ранлив. Дури и кога се браниме од чувствата, не се отвораме, држиме дистанца и се правиме како да ни е сеедно, ќе бидеме повредени – ако сакаме.

Тест: Дали сте интровертна или екстровертна личност?

Доколку досега сте имале некакви двоумења, со овој тест ќе може да бидете на сигурно, дали сте интровертна личност, односно повлечена и затворена во себе, или екстровертна, односно дружељубива и отворена.
Датум: 22 сеп 2014
, Автор:

Знаете ли да учествувате во отворени дискусии? Со став, но и со спремност да го промените

Во поголемиот број случаи, дискусиите не се многу отворени и се со однапред предвиден крај од тој/таа што ја започнале дискусијата.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Колку сме НАВИСТИНА отворени за промени?

Еве ви неколку совети - како да станете свесни за промените и да прифатите дека промените мора да се случуваат, ако сакате да напредувате лично и професионално...
Датум: 22 јун 2014
, Автор:
12