10 правила за пријателите со бенефиции

Ако ги следите овие 10 правила, вашиот летен флерт ќе е успешен, а вие нема да завршите на каучот, со чаша вино, чоколадо и пакетче шамичиња до вас.

10 оригинални употреби на мајонезот на кои веројатно не сте ни помислиле

Одвреме-навреме се случува расчистувајќи го фрижидерот да најдете туба со мајонез на кој му поминал рокот. Наместо да го фрлите можете да го употребите на 10 многу креативни начини.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Лесен трик со кој никогаш повеќе нема да ги заборавате имињата на луѓето

Луѓето сакаат да бидат запомнети. Доколку долго време разговарате со некој, а подоцна го заборавите неговото име, тој многу ќе се навреди. Еве еден трик како во иднина никогаш да не ги заборавате имињата на луѓето.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Најслатките русокоси близначки на интернет

Хели и Брајтон се 6-годишни близначки, кои го привлекоа вниманието на јавноста на интернет со своите неверојатно слатки фотографии на Инстаграм за кои е одговорна нивната мајка Џил.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Девојки, вака ќе го натерате да ве запроси

Заедно сте со години, вашите другарки веќе раѓаат деца и ги менуваат темите за разговарање, родителите постојано ве прашуваат дали планирате нешто, а тој никако да го направи тој чекор.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Креативен татко го претвора капењето во забавна игра со ликови

Од Аватар до куклата Били, овој татко го претвора капењето во забавна игра со ликови и служи како пример за сите „новопечени“ родители.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Зошто читањето книги е најдобриот начин да го поминете слободното време?

Нема ништо поубаво од мирисот на нова книга и еден цел нов свет што чека да биде откриен. Простор со нови места, нови ликови, чии искуства ќе останат врежани во вашиот ум и фантазија.

Како да се промените себеси?

Сите се соочуваме со периоди во животот кога сме незадоволни со себе и сакаме да се промениме. Промената бара соочување со стравовите, изложување на нови ситуации и секако, многу труд и трпение.

Знаете ли да учествувате во отворени дискусии? Со став, но и со спремност да го промените

Во поголемиот број случаи, дискусиите не се многу отворени и се со однапред предвиден крај од тој/таа што ја започнале дискусијата.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Море од 888.246 керамички булки се излева од лондонската кула

Од далеку булките изгледаат како море од крв кое се излева од кулата, а целиот проект е со цел да се одбележи стогодишнината од улогата на Британија во Првата Светска војна.
Датум: 05 авг 2014
, Автор: