нарушување | Кафе пауза

7 негативни мисли кои можат да го нарушат вашиот внатрешен мир

Колку повеќе се грижите и ги храните негативните мисли во вашиот ум, толку повеќе ќе се чувствувате ментално и емоционално исцрпени и несреќни!

Дали стресот може да доведе до покачена температура?

Бидејќи стресот влијае многу на организмот на човекот, разбирливо е зошто многумина се заинтересирани за одговорот на прашањето дали стресот може да доведе до покачена температура.

Хиперсомнија (дневна поспаност): Најчесто нарушување на спиењето

Ваквите нарушувања предизвикани поради лишувањето од сон влијаат врз работата, возењето и социјалните активности.

6 работи поради кои сами си го нарушувате душевниот мир

Колку и да се обидувате да живеете мирен и едноставен живот, понекогаш токсичноста минува низ пукнатините на вашата дневна рутина или едноставно вие несвесно ја пуштате во вашиот живот.

Што се случува со вашето тело кога хормоните ќе ви подивеат?

Постојат неколку знаци за нарушување на балансот на хормоните кои можете да ги забележите кај себе и да реагирате на време со цел да ги вратите во нормала.

Мизофонија: Зошто некои звуци ги доведуваат луѓето до лудило?

Мизофонијата претставува „нетолеранција“ на некои звуци, но овој поим се однесува на нешто покомплицирано од едноставното „мразење“ звуци.
Датум: 24 јун 2019
, Автор:

Најмалото девојче на светот со најголемата приказна за раскажување

Ема и нејзиниот сопруг Скот биле родители на 3 ќерки и едвај ја чекале четвртата. Но, овој пат породувањето започнало 4 недели порано и се појавиле проблемите во семејството.

Запознајте ја Клои: Здравата жена која живее како инвалид

61-годишната хемичарка од Јута, Клои Џенингс-Вајт, е совршено здрава жена која сака да живее како личност со инвалидитет...

Токсичен срам: Што точно значи оваа помалку позната, но широко распространета ментална болест?

За разлика од нормалниот срам, токсичниот срам останува закопан во умот и станува дел од нашиот идентитет.

Хиперсексуалност: Симптом за ментално нарушување за коешто никој не зборува

Клинички, хиперсексуалноста е дефинирана како дисфункционална преокупираност со сексуални фантазии, а многу често е придружена и со неинтимен секс, порнографија, маструбирање, романтичен интензитет и слично.

5 медицински состојби кои можат да предизвикаат анксиозност

Секој е под стрес одвреме-навреме, но сериозната анксиозност е нарушување кое се појавува само кај некои луѓе. Многу често таа е резултат од хемиска и хормонална нерамнотежа во мозокот. Поради ова, нејзината природа не е целосно разбрана.

Неверојатно откритие: Изворот на дислексија не се наоѓа во мозокот!

Најверојатно сте чуле за нарушувањето дислексија кое создава потешкотии во читањето, изговорот и поврзувањето на зборовите со нивните значења.