навика | Кафе пауза

Зошто е важно да престанеме да ги осудуваме другите?

Дали некогаш сте размислиле колку пати дневно сте донеле некаков суд за луѓето околу вас, одредени ситуации или настани?

Применете ја оваа едноставна навика за брзо слабеење и имајте долготрајни резултати

Се чини дека оброците распределени во временски ограничена рамка се делотворни затоа што се ускладени во цикличен ритам, односно се во согласност со биолошкиот часовник на секој поединец.

4 стратегии кои ќе ви помогнат да го засакате вежбањето

Не е лесно да се засака вежбањето. Но, постојат многу начини на кои можете да го претворите во навика и да се заљубите во идејата да бидете физички активни.

4 универзални начини да го направите вежбањето навика

Со следниве совети можете ако ништо друго, барем да си ги зголемите шансите да го направите вежбањето навика.

Колку време е навистина потребно за да создадете нова навика?

Постои верување дека за да создадете нова навика потребни се 21 ден.

7 начини да воведете традиции за да имате долга и стабилна врска

Имајте ваши посебни места, но никогаш не ги споделувајте со другите.

7 нешта што не ги знаете за вашите омилени поети

Некои од познатите поети имале навистина чудни барања и ексцентрични навики.

Едноставна навика што му помогнала на Бетовен да стане генијалец

Сличен метод користеле и неговите колеги Густав Малер и Бенџамин Бритен.

8 добри причини да престанете постојано да се извинувате

За некои луѓе извинувањето е вистински предизвик и тешко им е да признаат дека се грешка. Сепак, постојат и луѓе кои го прават спротивното и претеруваат со извинувањето.

За само 30 секунди: Навика со која ќе ја вратите заљубеноста од почетокот на љубовната врска

После почетниот занес, големата заљубеност и страст во врската, најчесто доаѓа до мало емотивно затишје. Оваа навика ќе ви помогне да го пребродите.

Омилениот утрински ритуал: Зошто сите ние толку многу го сакаме кафето?

Нашите утрински ритуали не можат да се замислат без филџан кафе, а ние ви потврдуваме зошто кафето е добра и здрава навика.

Веднаш ослободете се од нив: Навики што ја намалуваат вашата креативност

На кои начини си се попречувате самите и останувате убедени дека не сте баш креативна личност?