менструален циклус | Кафе пауза

Како правилно да се грижите за себе во текот на секоја фаза од менструалниот циклус?

Менструалниот циклус не го опфаќа само периодот на менструација, туку се состои од четири различни фази: менструација, фоликуларна фаза, овулација и лутеинска фаза.

Какви последици ќе остави пандемијата на коронавирусот врз вашиот менструален циклус?

Оваа пандемија предизвика поголем стрес од кога било досега, дури и ако не сте свесни за тоа. Овој постојан стрес може да влијае и врз вашето физичко здравје.

3 производи за хигиена што треба да ги избегнувате

Прашањето за опциите за безбедни производи за женска хигиена ретко се дискутира, но тоа е тема од суштинско значење за една третина од населението.

Дали е паметно да ја одложите менструацијата за време на летниот одмор?

Промената на циклусот не е невозможна, но секоја вештачка интервенција може да биде ризична доколку не сте внимателни.

10 факти за менструалниот циклус за кои е докажано дека се митови

Некои информации ги доживуваме како апсолутна вистина, иако се само обични митови. Кои се тие?

Најдобрите апликации за следење на вашиот менструален циклус

Еден од најдобрите начин да го разберете вашето тело е да го следите менструалниот циклус и да ги забележувате вашите ПМС симптоми.

7 нешта што не треба да се прават за време на месечниот циклус

Проверете кои неодговорни постапки за време на циклусот можат да ви го загрозат здравјето.

10 трикови што ќе ви помогнат полесно да ги преживеете оние денови од месецот

Прочитајте ги следниве трикови што ќе ви ги претворат оние пеколни денови од месецот во вистински рај...

7 знаци дека сте многу плодни и треба повеќе да внимавате на заштитата при сексуалните односи

Постојат одредени знаци, како што се возраста и циклусот, што можат да ви откријат точно колку сте плодни.

Науката зад зголемената желба за храна во оние денови од месецот

Дали некогаш сте се запрашале зошто се појавува големата желба за храна?

8 работи за менструацијата кои жените посакуваат да им се познати на мажите

Ако сте маж сигурно ви е срам да разговарате за оваа тема и овој разговор прави да се чувствувате неудобно.

8 грешки кои ги прават жените за време на менструалниот циклус

Менструалниот циклус е природен дел од животот на жената кој се појавува во годините кога таа почнува да созрева, и трае до средината на животот.
12