лажење | Кафе пауза

Како да препознаете дека некој ве лаже?

Доколку се сомневате дека некој не ја кажува вистината, обратете внимание на овие детали!

Овие 5 хороскопски знаци ќе ве излажат додека да трепнете!

Во секојдневниот живот често се среќаваме со лажговци и сплеткари. Понекогаш тие кажуваат мали, а понекогаш големи и сериозни лаги кои може да ни го нарушат односот со другите луѓе.
Датум: 26 јун 2019
, Автор:

Колку добро можете да познаете кога некој ве лаже? Направете го овој тест и откријте дали сте добар жив детектор на лаги

Со помош на оваа загатка ќе го изострите сетилото за препознавање на лажговци.
Датум: 09 јун 2019
, Автор:

4-те хороскопски знаци кои не знаат да лажат

Кога станува збор за лажењето, некои луѓе го прават тоа како професионални актери, додека другите никако не можат да го убедат соговорникот во нивната лага.

Омилените лаги на секој хороскопски знак

Во кои ситуации хороскопските знаци ќе се одлучат да ја прегрнат лагата?

4 начини да препознаете кога некој ве лаже

Иако можеби ќе си простите бидејќи сте излажале некој, сепак кога ќе дознаете дека вие сте излажани чувството не е пријатно.

15 книги што луѓето најчесто лажат дека ги прочитале

Истражувањето во кое учествувале 2.000 луѓе направило листа на книги што луѓето најчесто лажат дека ги прочитале.

4 ситуации кога е во ред да лажете во вашата врска

Искреноста е една од најважните работи во секоја љубовна врска, но не е лесно да најдете партнер кој не ја „искривува“ вистината понекогаш.

Сте фатиле некого во огромна лага? 15 начини да се справите со оваа непријатна ситуација

Мора да се помириме со суровата реалност дека постојат поединци кои бесрамно лажат и повредуваат.

Зошто некои луѓе постојано лажат? Психолог дава одговор на ова прашање

Некои луѓе едноставно толку се навикнати да лажат, што тоа го прават дури и кога немаат причина .

9 суптилни лаги што постојано си ги кажуваме себеси

Сите ние се лажеме себеси секој ден и тоа нѐ спречува да го живееме животот што го заслужуваме и не ни дозволува да го достигнеме успехот што го посакуваме.

Астрологијата открива каков вид лажго е секој хороскопски знак

Сите ние понекогаш знаеме да се послужиме со некоја лага, но каков лажго сте според хороскопот?