концентрација | Кафе пауза

Не можете да се концентрирате и не ги исполнувате своите обврски навреме? Решете го тоа со помош на оваа техника

Кога станува збор за продуктивноста што води до добро завршена работа, најважни се добрата организација и фокусот.

Зошто на вашиот мозок му е потребно секојдневно читање?

Кога читате, вашиот мозок се активира, се менува и создава нови врски и начини на размислување.

Илузија која маѓепсува: Знаете ли што е Трокслеров ефект?

Проверете колку долго можете да останете концентрирани на едно нешто?

9 загатки што ќе ги подобрат вашите мисловни способности

Обидете се да ги решите следниве загатки што ќе ви ја подобрат концентрацијата и ќе ви го избистрат умот...

Вистинските причини за вашите проблеми со концентрацијата

Откријте на време заради што немате доволно концентрација и како да го решите тоа.

Забавен тест за внимание и концентрација: Колку животни гледате на сликата?

Она што треба да го направите е да ги најдете сите животни на сликата.

Науката открива: Какво влијание има музиката на вашата концентрација?

Доколку сакате да дознаете кои песни да ги вклучите во вашата плејлиста, следниве научно докажани факти можеби ќе ви помогнат...

Како да ги насочите мислите кон остварувањето на вашата цел?

Какви се вашите намери? Ги водите ли свесно вашите мисли кон некоја одредена цел?

Можете ли да ги решите овие загатки без да погледнете во одговорите?

Погледнете ги овие интересни загатки кои сигурно ќе ви ги размрдаат мозочните клетки.

5 причини зошто никогаш не смееме да го прескокнеме појадокот

Независно од тоа дали имате време или не, појадокот мора да остане најважниот оброк во денот.