исхрана | Кафе пауза

Ова се најмоќните природни антидепресиви!

Одлични за справување со депресија!

Нов тренд во исхраната: Зошто лененото семе станува сè популарно?

Доволно е да додавате само една лажица ленено семе во вашето секојдневно мени за да ги почувствувате неговите придобивки!

Дали знаевте дека постои врска меѓу исхраната и ризикот од деменција?

Еве кои намирници можат значително да го намалат ризикот од деменција!

Кој вид исхрана поволно влијае врз здравјето на срцето?

Прочитајте за резултатите од неодамнешните истражувања!

Зошто треба почесто да консумирате просо?

Нашето здравје е скапоцено, а за да го зачуваме, неопходно е да консумираме одредени намирници кои се богати со важни хранливи материи!

На кој начин хормоните влијаат врз вашата исхрана?

Прочитајте на кој начин хормоналната неурамнотеженост може да се одрази врз вашето здравје!

Кои 4 намирници лошо влијаат врз женските хормони?

Дали знаевте дека храната може да има огромна улога врз воспоставувањето хормонална рамнотежа во организмот?

Кои навики во исхраната можат да доведат до несоница?

Дали знаевте дека одредена храна која ја консумирате навечер може да доведе до несоница па дури и до хронични проблеми со спиењето?

Зошто компирот треба почесто да биде дел од вашата исхрана?

Компирот е многу здрава намирница, а еве зошто!

Совети за намалување на потрошувачката на месо во борбата против климатските промени

Како да го намалите консумирањето месо без драстични промени во исхраната?