интроверт | Кафе пауза

Тест: Тоа што прво ќе го забележите на фотографијата открива за вас повеќе отколку што мислите

Постојат два вида личности - екстроверти и интроверти. За да одредите на кој вид му припаѓате, погледнете ја фотографијата подолу.

12 причини зошто како што стареете, сè повеќе почнуваат да ве нервираат сите

Можеби порано бевте една од оние девојки кои беа очајни да бидат популарни и да бидат опкружени со луѓе. Но, како што стареете, сфаќате дека се претворате во незгодна дама.

Како да имате успешна врска ако вие сте екстроверт, а партнерот интроверт?

Спротивностите се привлекуваат, но ако сте екстроверт во врска со интроверт, ќе наидете на пречки да се поврзете во врската.

16 знаци кои покажуваат дека не сте интроверт, туку навистина чувствителен екстроверт

Бидејќи сите се и интроверти и екстроверти, а се идентификуваат со она што им се допаѓа повеќе, може да биде тешко да се најдат разликите помеѓу нив.

Добрата страна на повлеченоста: 7 причини зошто интровертите се „погласни“ од останатите

Една од најголемите заблуди е дека интровертните луѓе не ги сакаат другите и дека социјалните вештини не им се силна страна.

Водич за интроверти: Како да ги преживеете студентските денови?

Без разлика кои сте, тргнувањето на факултет за секого може да биде навистина страшно.

10 вештини кои им помагаат на интровертите да „преживеат“ во светот на екстровертите

Ако сте интроверт, сигурно ви се има случено другите да ви судат или да сметаат дека сте чудни.

10 сигурни знаци дека му се допаѓате на затворениот интроверт

Има повеќе сигурни знаци кои ќе ви помогнат да сфатите дали затворениот интроверт е заинтересиран за вас.

17 ситуации во кои ќе се пронајде секој социјален интроверт

На некои луѓе едноставно им е потешко да се вклопат во средината, запознавањето нови луѓе им преставува кошмар, а забавите честопати знаат да им бидат досадни.

Интроверт наспроти екстроверт: Како да постигнете разбирање во комуникацијата?

Kако да ги надминете разликиte и да воспоставите успешна комуникација?

Како да ги препознаете интровертите кои се однесуваат како екстроверти?

Доколку ги пронајдете следниве неколку знаци во него или неа, тогаш големи се шансите дека екстровертот во вашиот живот, е всушност интроверт...

9 знаци дека сте станале интроверт после долги години живеење како екстроверт

Погледнете ги знаците кои укажуваат дека сте се трансформирале од гласен екстроверт во тивок интроверт...
12