10 вештини коишто треба да ги научат вашите деца пред да наполнат 13 години

Во продолжение, прочитајте ја листата сочинета од 13 клучни животни вештини, кои вашите деца треба да ги совладаат со време, доколку сакате да постанат успешни индивидуалисти.

Како да го воспитате вашето девојче во добата на Кардашијан?

Наметнатиот идеал за убавина и совршен изглед понекогаш може да ја искриват сликата кои девојчињата ја имаат за својот физички изглед.

Сакате да одгледате посреќни деца? Прочитајте ги советите на Данците

Сите родители сакаат нивните деца да бидат посреќни, но ова полесно е да се каже отколку да се направи.

Зошто мајките во Индија не ги казнуваат нивните деца?

Дури и најпроблематичните деца не претпруваат казни и постои голема причина за постоењето на таквиот пристап.

6 проблеми во однесувањето на децата за кои се виновни родителите

Сите родители мислат дека нивното дете е највоспитаниот мал човек на светот.

Зошто денешните мажи се слаби, насилни и мрзливи?

Сигурно барем еднаш во животот сте го слушнале ставот дека не постојат повеќе „вистински“ мажи.

Психолозите од Харвард советуваат: 6 начини да воспитате добро дете

Да израснете морално дете, дете кое се грижи и ги почитува другите, отсекогаш била и ќе биде тешка задача.

9 чудни начини за воспитување деца ширум светот

Родителите низ целиот свет имаат различни начини за воспитување на своите деца, но едно нешто сигурно им е заедничко: Тие го посакуваат најдоброто за нив.

Инспиративно писмо од една студентка до нејзината идна ќерка: Зошто ќе ја научам ќерка ми никогаш да не чека?

Студентката Сидни Дејвис објаснува како таа би ја воспитувала нејзината ќерка иако воопшто не планира да се омажи и да има деца.

Придржувајте се до овие 9 правила и вашиот син ќе израсне во прекрасен човек

Да се биде родител е најубавата работа, но истовремено тоа со себе си носи и голема одговорност. Децата минуваат низ различни развојни фази, а со нив и родителите.