4 начини да ги дисциплинирате децата без да ги казнувате

Кога родителите мислат на дисциплинирање на своите деца, тоа си го преведуваат во казнување. Но, казнувањето си има своја цена.

9 работи кои ги прави одговорниот татко

Родителството не е работа само на мајката или пред сè нејзина, како што многумина веруваат.

Хороскопот ви открива каков родител сте

Откријте ги вашите главни карактеристики според астрологијата, кога станува збор за родителството.

Ако децата ги воспитуваат родителите…

Од група ученици во прво одделение од САД било побарано да кажат што според нив родителите треба подобро да научат да прават и потоа да го нацртаат тоа.

10 клучни особини на добрите родители

Психологот Лион Селцер издвоил 10 клучни особини кои треба да ги поседува секој родител, за да успее да го изведе детето на прав пат.

Богато детство за малку пари

За богато детство не се потребни многу пари.

Главните фактори за интелектуалниот развој на децата

Како влијае социјалната припадност, кој успева да ги премости разликите, да ги премине границите и бариерите на скромното потекло, какви проблеми ги мачат децата на имигрантите?
Датум: 16 јан 2012
, Автор: