Како влијае кофеинот врз вас и колку навистина може да ве држи будни?

Кофеинот ни помага брзо да ги разбудиме умот и телото и да можеме да се ставиме „во погон“ за задачите кои нè чекаат во текот на денот.

Што носи сезоната на Бикот за секој хороскопски знак?

Без разлика кој е вашиот хороскопски знак, секој ќе ги чувствува ефектите на тврдоглавиот Бик до 20-ти мај.

7 начини на кои мирисот влијае на нашиот ум

Ние луѓето имаме само 5 или 6 милиони рецептори за мирис, но и ова е сосем доволно за мирисот да има големо влијание врз нашите животи.

Дали стресот навистина влијае на плодноста?

Понекогаш е навистина тешко да го елиминирате стресот, особено ако тој е резултат на вашиот обид да останете бремени.

5 жени кои го одбележале 19-тиот век

19-тиот век е важен период за жените. Во овој век веќе имале сè поголеми права, па нивната улога не била само онаа на домаќинка.

Хороскопските знаци кои ќе бидат под најголемо влијание од делумната соларна еклипса овој месец

Овие 6 знаци најмногу ќе го почувствуваат влијанието на еклипсата.

Какво влијание ќе има денешното помрачување на месечината на хороскопските знаци?

Вашето срце ќе ве води на место на кое се чувствувате посебно, сакано, во односи кои ќе ви помогнат да се чувствувате како единствена и креативна личност.

Каков ефект имаат кошмарите на нашиот мозок и како да ги надминете?

Се смета дека кошмарите се појавуваат бидејќи имаат некоја цел за процесирање на стресот. Но, ако тие се појавуваат почесто од 2 пати месечно, тоа не е добро.

Ново истражување открива што се случува со нашиот мозок кога консумираме премногу сол

Одамна се смета дека премногу сол е лошо за телото, но новите истражувања покажале дека таа штети на повеќе работи освен на вашето срце и крвен притисок.

10 начини на кои медиумите манипулираат со нашето мислење

Денес имаме работи како Интернет, Твитер и Фејсбук, па медиумите имаат уште повеќе начини да влијаат на нас. За жал, ова влијание не секогаш е позитивно.

3-те фрази кои го намалуваат вашето влијание во врските

Сигурно сакате луѓето, особено вашиот партнер, да мисли дека сте паметни и добри. Но постојат некои работи кои ги кажувате кои не покажуваат добрина, туку им даваат моќ на другите над вас.

Храна која предизвикува живописни соништа

Верувале или не, но некоја храна не само што ви помага полесно да заспиете, туку има и значително влијание на вашите соништа во текот на ноќта.