4 важни бројки кои откриваат дали треба да ослабите (а не се вашите килограми!)

Мислите дека килограмите се најважната бројка според која одредуваме дали сме здрави и во форма? Грешите!

Дали постојано гледате трицифрени броеви? Дознајте што сака да ви каже универзумот со тоа!

Трицифрените броеви сакаат да ви пренесат значајна порака или да ве разбудат.

Дали претпочитате парни или непарни броеви? Дознајте што се крие зад вашиот избор!

Дури и да не сте големи љубители на математиката, сигурно имате силни чувства кон одредени броеви.

Нумерологијата открива: Зошто 2016-та беше најлоша година?

Доколку го расчлените бројот 2016 во нумерологијата, ќе го добиете бројот 9, што значи дека оваа година нумеролозите ја нарекуваат „Година девет“.

Секогаш бирате погрешен партнер? Нумерологијата ви открива каде грешите

Ако сретнете личност со која сте нумеролошки компатибилни, можете да очекувате убава врска која може да заврши со брак.

Генијална техника: Научете ги вашите деца да цртаат со помош на бројки

Идеален начин да го научите вашето дете и да брои и да црта.

Дали ќе успеете да ја решите оваа исклучително тешка загатка?

Погледнете ги добро броевите сликата и добро размислете, која бројка припаѓа на местото на прашалникот?

Задача која го полудува интернетот: Дали вие ќе успеете да дојдете до 30?

Доколку сакате добри загатки, тогаш со сигурност ќе ви се допадне оваа која последниве неколку денови е многу популарна на социјалните мрежи.

Што ви порачуваат бројките за 2015 година?

Освен планетите, судбината ни ја одредуваат и бројките. Не е сеедно кога сте родени и кои броеви ви се одредени.
Датум: 30 дек 2014
, Автор:

Нумерологијата ви помага да го искористите денот најдобро што можете

Личниот број во комбинација со бројот кој се добива од конкретен датум може да даде некои насоки како тој ден најдобро да го искористите.
Датум: 10 апр 2014
, Автор:

2048: Најзаразната игра на интернет

Бидете подготвени да потрошите барем 2 часа на оваа лесна аритметичка загатка за која не треба ниту да го фатите глувчето в рака.
Датум: 18 мар 2014
, Автор:

Неверојатно откритие: целата азбука сокриена во крилцата на пеперутките

Норвешкиот фотограф Шел Блок Сандвед забележал спектакуларни природни дизајни на пеперутките, кои неверојатно многу потсетуваат на буквите од американската азбука и едноцифрените броеви од 0 до 9.
12