Проблеми со здравјето што можете да ги откриете од вашите стапала

Помалку познат факт е дека стапалата се одлични алатки за дијагноза на потенцијални здравствени проблеми.

Како да се заштитите од болести за време на летните одмори?

Последното нешто што сакате да ви се случи кога сте на одмор е да се разболите.

8 интересни факти за лековите што денес звучат навистина чудно

Дури и древните филозофи тврделе дека некои лекови се поопасни од самите болести.

8 предупредувачки знаци дека вашето срце не работи како што треба

Постојат многу знаци и предупредувања кои ќе ви помогнат навреме да откриете ако нешто не е во ред со вашето срце.

25-те највалкани нешта што ги допирате секојдневно

Сигурно не ве изненадува фактот дека светот е валкано место полно со милиони бактерии.

Имате необјасниви модринки на вашето тело? Еве кои здравствени проблеми можат да бидат причина за тоа

Што треба да преземете доколку имате модринки на вашето тело без некоја објаснива причина? Зошто ова се случува и дали треба да бидете загрижени?

12 болести што можат да ве убијат за само еден ден

Како ракот, мозочниот удар и болестите на срцето да не се доволно, постојат многу болести кои потенцијално се посмртоносни.

Болката и проблемите со здравјето ви кажуваат многу повеќе отколку што мислите

Идејата, или теоријата дека секој може да си „создаде“ болест повеќе не спаѓа во оние теории на кои лекарите ги превртуваат очите.

7 симптоми на опасни болести што жените најчесто ги игнорираат

Болестите кои се појавуваат кај жените може да бидат навистина подмолни. Понекогаш е тешко да се разликуваат нивните симптоми од оние за време на менструација.

8 знаци кои покажуваат дека вашата вагина не е здрава

И покрај добрата грижа, и кај вагината можат да се појават некои заболувања. Овие симптоми ќе ви помогнат да откриете дали нешто не е во ред со вашиот полов орган.

Бојата на косата може да ви открие на кои болести сте склони

Гените што го создаваат пигментот во косата регулираат и одредени процеси во организмот што влијаат на факторите за ризик за развивање одредени болести.

9 холивудски ѕвезди кои страдаат од смртоносни и неизлечиви болести

Следниве холивудски ѕвезди страдаат од неизлечиви болести кои се опасни за нив и може да ја причинат нивната смрт.