Работи што ќе ги разберат само луѓето кои се амбициозни, но многу мрзливи

Постојат луѓе кои се многу интелигентни, вешти и креативни, но не го покажуваат тоа поради една единствена причина: Мрзливи се.

На успешните луѓе им треба еден ден да го постигнат она што другите го постигнуваат за цела недела

Амбициозните луѓе имаат исто толку часови во текот на денот колку и сите ние, но секогаш успеваат да направат повеќе работи од нас. Како го постигнуваат тоа?

Како изгледа љубовниот живот на амбициозните девојки?

Тие не дозволуваат љубовниот живот да им стане проблем, да им ги расипува плановите и да ги ограничува.

Силните жени не остануваат со мажи кои ги кочат во животот

Луѓето со кои ќе одберете да го поминувате времето во одреден период од животот може да имаат големо влијание на тоа колку ќе станете успешни.

Кои карактеристики ја прават жената сексапилна?

Секоја жена е убава на свој начин, но само овие 6 карактеристики ја прават жената сексапилна и привлечна.

8 квалитети кои ќе ве издвојат од останатите околу вас

Ако постојано се чувствувате како да сте дел од некоја животна трка, не се лажете.

Како да го живеете животот со полна пареа и по ваши правила?

Ви се смачи да бидете безволни, да се однесувате меланхолично и без желба и енергија за ново животно искуство?
Датум: 30 сеп 2013
, Автор:

Студент по архитектура претворил стар автобус во удобен дом

На студентот Хенк Батита му досадило да работи само на концептуални проекти кои постојат само на хартија и решил да внесе живот во својот последен проект...

Суровата реалност на амбицијата

Секој човек има свои амбиции и желби во животот. Но, патот кон нивното остварување знае да биде тежок и бодлив, дури и кога сте на врвот.

Тајната формула за успех

Сите луѓе се раѓаат и умираат. Но ретки се оние кои вистински знаат да живеат. Не се мери среќата со тоа каде си бил, туку колку квалитетно си го поминал твоето време. Нема тајна формула за успех и за среќен живот...
Датум: 12 авг 2012
, Автор:

Индиски хороскоп

Индискиот хороскоп се смета дека е повеќе точен од западниот, затоа што точката на прецесија се поместува наназад за околу 23 степени, со што се менува подзнакот и владеењето на планетите.
Датум: 20 мај 2012

Нештата кои ќе нè одминат

Можеби не знаеме доволно да го вреднуваме животот, да им се радуваме на малите нешта, да им обрнеме внимание на ситниците. Понекогаш забораваме да се смееме без причина, да запреме и за момент едноставно, да му се израдуваме на животот...
Датум: 06 мај 2012
, Автор:
12