16 причини зошто печатените книги секогаш ќе бидат подобри од електронските

16 причини зошто печатените книги секогаш ќе бидат подобри од електронските

Кога читачите зборуваат за иднината на книгите, постојат два различни правци: пикселниот правец кој е поплочен со Киндл и Амазон и помалку пропатуваниот правец за тие кои се посветени на старомодното мастило и хартија. Но, ривалството помеѓу печатената и електронската книга е покомплицирано. Малку е веројатно дека еден медиум ќе завладее со другиот. Всушност, вообичаено е денес читателите да ги купат и двете копии од книгата. Затоа фанови на печатената книга, не паничете! Вашите тешки томови и прекрасни корици сѐ уште не одат никаде.

16 причини зошто печатените книги секогаш ќе бидат најдобри

1. Книжарите се шармантно место да се загубите.

2. Печатените книги никогаш не остануваат без батерија.

3. Истражувањата покажуваат дека печатените книги се подобри за учење.

4. Печатените книги се одлични тема за започнување разговор.

5. Дебелите и големи книги се одлична вежба за рацете.

6. Има ли нешто потажно од празна полица за книги?

7. Авионските компании наплаќаат за дополнителен багаж, па пакувањето на светлина не е повеќе потребно.

8. Заборавете ги дождот и пресните колачиња, бидејќи ништо не го победува мирисот на стара книга.

9. Печатените книги можете да ги судите според корицата.

10. Не можете да најдете слатки обележувачи на страници за електронски книги.

11. Никогаш не знаете што може да најдете помеѓу страниците на стара книга.

12. Книгата што ја обожавате е најубавиот подарок кој некогаш ќе го добиете.

13. Вашите вештини во редењето книги ќе ве направи експерт по внатрешен дизајн.

14. Уникатните фонтови ја разубавуваат добрата приказна.

15. Убавата корица е уметничко дело.

16. Во големата шема на нештата, секнотините од хартија и не се толку болни.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Поврзани содржини

Остави коментар