Еден ден ќе сфатите дека постојат луѓе кои никогаш нема да ве предадат

Еден ден ќе сфатите дека постојат луѓе кои никогаш нема да се откажат од вас и нема да ве предадат. Но, за тоа најпрво ќе морате да поминете низ многу предавства. Некогаш ќе сфатите дека надворешниот сјај на човекот не е ништо во споредба со неговата внатрешна убавина. Затоа што сѐ што е однадвор нема да трае уште многу долго, а она што е внатре, останува да гори засекогаш. Некогаш речиси и ќе се изгасне тој оган и ќе остане само мало жарче, но доволно е малку да дувнете и огнот постепено ќе се разгори и ќе ве згрее кога тоа ќе ви биде најпотребно.

Еден ден ќе сфатите дека постојат луѓе кои никогаш нема да ве предадат

Еден ден ќе сфатите дека многу од зборувањата кои сте ги слушнале од другите, ќе избледнеат и ќе исчезнат. Иако биле убави, ќе сфатите дека тоа било само една серија зборови и ништо повеќе. Важни се само оние вистини до кои сте дошле самите вие. Еден ден ќе сфатите дека добрината, нежноста, прегратките и грижата се израз на внатрешна сила, а не на слабост.

За авторот
Економист во изградба, а страстен обожавател на пишаниот збор уште откако знае за себе. Смета дека животот без домашно милениче не изгледа комплетен, а кафето со многу шеќер го смета за едно најубавите утрински задоволства.

Поврзани содржини

Остави коментар