улици | Кафе пауза - Part 2

Импресивна 3Д улична уметност

3Д уличната уметност се создава преку сликање врз дводимензионални улични површини. Овие креации создаваат оптичка илузија кога се набљудуваат од одреден агол.

Забавни опции на Google Earth

Ако имате доволно слободно време за трошење на заразниот Google Earth, со него може да одлетате и во вселената, да го разгледате морското дно или да прошетате по улиците на некој град.
Датум: 20 мар 2012
, Автор:

Кривите улици во Сан Франциско

Фотографот Dan Ng се обидел да ги „исправи“ овие неверојатни удолни улици, така што го навалувал фотоапаратот во спротивна насока од косината на улиците.

Креативни билборди

Рекламните билборди се дизајнираат за да влијаат брзо и долготрајно, оставајќи го набљудувачот цел ден да размислува за пораката на она што го видел и прочитал. Креативни билборди има насекаде во светот...
Датум: 18 јун 2011
, Автор:

Холандската Венеција

Селото е поврзано преку канали со вода, мостови и патеки за велосипеди. Прекрасна идила за уживање и рекреација, од која со сигурност ќе се инспирирате...

Архитектура на сопствениот ум

Чекориме по секакви улици, некои прави, некои криви, други прашливи и непроодни, учиме животни лекции од чекорите кои сме ги правеле по нив. Некои приказни биле топли... прекрасни за доживување, други ни ги повредиле стапалата...
Датум: 30 јан 2011
, Автор:

Интересни улици низ светот

Сите овие интересни улици имаат поставено некој светски рекорд, поради некоја нивна специфичност која ги дели од останатите.
Датум: 24 ное 2010
, Автор:
12