труење | Кафе пауза

10 домашни растенија што може да доведат до труење на организмот

Луѓето сè почесто ги украсуваат своите домови со домашни растенија, но треба да внимавате кога одбирате растенија затоа што некои може да бидат опасни за вашето здравје.

10 постапки со кои секојдневно ја труете вашата душа

Вашето духовно јас е многу поранливо отколку што мислите, а доколку сакате да ја негувате вашата душа, морате да дадете сè од себе.

12 совети кои ќе ви помогнат да се спасите од труење со храна

Производителите на храна денес користат секакви адитиви и хемикалии за да ги „подобрат“ своите производи. Многу луѓе кои се грижат за своето здравје веруваат дека овие адитиви може да бидат дури и отровни.

Едноставен и лесен рецепт кој ќе ви помогне да го спречите труењето со пестициди

Долгорочното консумирање овошје и зеленчук кои содржат високо ниво на хемикалии и пестициди, може да му наштети на вашето здравје.

Кои се најотровните растенија во светот?

Откријте кои од различните видови растенија се најопасните и најотровните во целиот свет.

Чувајте се од труење со храна: Како да откриете дали јајцата во вашиот дом се сè уште свежи?

Летото е скоро на прагот, а со него доаѓаат и високите температури. Токму затоа и храната побрзо се расипува, понекогаш дури и без да забележите...

7 смртоносни растенија кои можеби ги имате во вашиот дом или градина

Сигурно и вие во вашиот дом имате неколку омилени растенија кои би требало да ги исфрлите поради нивната токсичност, особено ако имате мали деца или домашни миленичиња.
Датум: 02 мар 2015
, Автор: