7 знаци дека вашите деца имаат токсични баби и дедовци и што можете да преземете во врска сo тоа

Ако се сомневате дека вашите деца имаат вакви баба и дедо, сепак, постојат безопасни начини како да ја поправите ситуацијата.

Видови токсични колеги од кои треба да се држите понастрана

Понекогаш не е вашето работно место она што ве тера да го мразите одењето во канцеларија.

Знаци кои покажуваат дека имате токсичен родител и како да се справите со него

Секој живее со последици поради лошите постапки на родителите, но ако вашето детство било трауматично вие носите рани од навистина нефункционални родители.

Бес, завист и љубомора: Токсични чувства од кои мора под итно да се ослободите

Препознавање и признавање на проблемот е половина работа од решавањето на проблемот.

4 знаци дека токму вие сте токсичната личност на вашето работно место

Работната атмосфера е многу важна затоа што таму го поминувате поголем дел од денот. Но, никогаш не е сѐ совршено.

Токсични навики во љубовната врска што повеќето луѓе ги сметаат за нормални

Мажите и жените своите партнери многу често ги сметаат за сопственост, а не за некого со кого треба да си дадат меѓусебна поддршка, внимание и љубов.

5 знаци дека тој токсично влијае врз вас

Зборот „извини“ не постои во неговиот речник.

Токсични навики кои мора да ги заборавите во дваесеттите

Во дваесеттите повеќе не сте адолесцент и треба да ги исфрлите навиките кои го „трујат“ вашиот живот.

10 типови токсични луѓе кои ја одземаат вашата енергија

Можеби живеете, работите или се дружите со нив. Токсичните луѓе ја црпат вашата енергија и си играат со вашето ментално здравје.

Негативните луѓе никогаш нема да ви донесат позитивен живот: Ослободете се од нивното влијание!

Никои луѓе сами создаваат невреме, а потоа се лутат кога ќе започне да врне.

Љубов или отров: 14 знаци кои укажуваат на токсична врска

14 клучни разлика помеѓу љубовната и токсичната врска

10 типови луѓе кои токсично влијаат на вас и вашиот живот

Ние сме суштества на кои им е потребна љубов, разбирање и поддршка. А токсичните луѓе ни ги намалуваат шансите за успех. Еве кои се тие и како да ги препознаете.
12