Тиркиз, тиркиз, тиркиз! Ова лето одберете тиркизен накит!

Тиркизот е многу редок полускапоцен камен и многу ценет поради својата единствена нијанса. Без разлика дали ја сакате оваа боја или не, тој со сигурност ќе го привлече вашето внимание.
Датум: 08 јул 2015

Како да го бојадисате вашиот ѕид во омбре стил?

Освежете го вашиот дом, бојадисувајќи некој ѕид во модерен омбре стил во боја на мента. Вашето живеалиште ќе изгледа модерно и ќе се прелева во релаксирачки океански бои.

Речен кањон со блескава тиркизна боја

Вердонската Клисура е речен кањон кој се наоѓа во југоисточниот дел на Франција. Реката која поминува низ него има впечатлива боја на тиркиз која го одзема здивот.