Како да станете отпорни на стресот и да ги зачувате вашите мир и здравје?

Наместо да им дозволите на овие ситуации да владеат со вас и да ве полудат, постојат неколку стратегии со кои ќе реагирате на стресот без негативни последици.

Јасни знаци дека причината за вашата болест е стресот

Кога не се справувате со стресот на здрав начин, тој може да има навистина лошо влијание врз вашето психичко, но и физичко здравје.

Добри вести за иднината: Ученици од мали почнуваат да учат како да се справуваат со стресот

Сè повеќе и повеќе училишта ширум светот ги напуштаат традиционалните „казни“ на учениците и наместо тоа ги праќаат децата на медитација.

7 суптилни знаци дека можеби сте зависни од стрес

Дали вашата листа со обврски е бескрајна, но вие сепак волонтирате да сработите уште нешто?

3-те клучни разлики помеѓу стресот и анксиозноста

И покрај тоа што навидум се слични и имаат исти симптоми, стресот и анксиозноста се навистина различни.

6 нешта што можете да ги направите за да го намалите менталниот стрес

Менталниот стрес е одговор на нашето тело на некоја животна ситуација или настан.

Како влијае стресот за време на бременоста врз детето?

Не можеме да негираме дека стресот е нормален дел од животот, а периодот на бременоста не е исклучок.

11 симптоми на нервен слом што не смеете да ги игнорирате

Ако стресот почнува да ве преплавува и ја намалува вашата способност нормално да функционирате, тогаш станува збор за емоционален, или нервен слом.

Како да испланирате патување без стрес за навистина да се одморите?

Патувањето е одличен начин да направите мала пауза од вашиот секојдневен живот и да го добиете потребниот одмор.

Уште една причина плус зошто треба повеќе да се гушкате со вашите најблиски!

Кога вашата сакана личност има тежок ден, веројатно ја прегрнувате без воопшто да размислите за тоа. Едно ново истражување покажува дека токму овој гест има многу поголемо влијание одошто мислите.

Мајките со 3 деца се најмногу изложени на стрес

Лесно е да се каже дека мајките се изложени на многу стрес. Покрај секојдневните обврски, овде се и обврските кои доаѓаат со мајчинството.

Мешавина од две состојки што ќе ви помогне да се ослободите од стресот и несоницата

Солта и шеќерот не се препорачуваат во големи количини, но постои позитивна страна на овие намирници кога се комбинираат заедно.