Како да победите во расправија со секој хороскопски знак?

Дозволете ѝ на астрологијата да се придружи во вашата „борба“ и да ве научи како да победите против секој хороскопски знак.

Важна психолошка лекција: Изберете да бидете љубезни наместо да докажувате дека сте во право

Докторот по психологија и еден од најистакнатите писатели на современа мотивациска литература, Вејн Даер, открива зошто никогаш не треба да се расправате околу тоа дали сте во право.

6 „машки“ предмети кои жените сакаат да ги фрлаат в ѓубре

Резултатите од едно истражувањето спроведено во Велика Британија ни покажуваат дека брачните и љубовните партнери кои живеат заедно, често знаат да се расправаат за нередот во домот.

Правила за комуникација: Претворете ја караницата во размена на мислења!

Понекогаш караницата не е начин за градење цврсти, емоционални и сигурни односи.

14 апсурдни нешта што ги прави секоја девојка кога ќе му се налути на своето момче

Факт е дека ниедна врска не е совршена, но кога жените се лутат, мажите веројатно и не знаат каде да бегаат, а оваа листа е веродостоен индикатор зошто.

9 реакции поради кои вие сте подобра личност од останатите

Да се биде подобрата и попаметна личност не е воопшто лесно, но следниве неколку реакции укажуваат дека вие сепак имате храброст да бидете такви.

Како да се справите со силните расправии пред тие да излезат целосно од контрола?

Сите овие совети се дизајнирани со цел да ги вратат расправиите во безбедната зона и да ни отворат пат кон изнаоѓање заедничко решение.

6 најчести грешки кои ги прават луѓето кои се во врска

Сите парови имаат свои проблеми кои, поединечно гледано се различни. Но дури и покрај тоа што самата тема на расправија е различна, старите имаат поговорка дека сите врски се исти.

5 чекори кои ќе ви помогнат во решавање на проблемите во врската

Иако во некои моменти делува како да е крај на светот и како да не постои решение за вашиот проблем, факт е дека доколку и двајцата сакате да го најдете, тоа е секогаш пред вашиот нос.

7 лоши ситуации во кои свесно се доведуваме себеси

Кога нешто што не треба го правиме свесно повеќе пати, тогаш веќе не станува збор за правење грешка, туку за избор повторно да ја направиме истата глупост.

Нешта кои треба да ги одбегнете во кавга

Кавгите настануваат постојано, и во ред е, како инаку ќе се изборите за своите ставови и мислења? Најважно е да не кажете или направите нешто за што ќе се покаете....
Датум: 11 јун 2012
, Автор:

Милион ружи за лутата сопруга

Дека луѓето можат да изнајдат безброј начини само да го решат недоразбирањето со својот партнер, говори и овој пример во кој мажот во знак на извинување на својата сопруга ѝ подарил 1 милион ружи.
12