Поучни приказни што ќе ви докажат дека секогаш треба да си помагаме едни на други

Не смееме да ги земаме здраво за готово работите што ги имаме во поголема мера од другите.

Поучна приказна: Несебично дадената помош секогаш се враќа назад

Ако им помагате на другите, кога-тогаш и тие ќе ви помогнат вам.

Како да им помогнете на уличните животни да преживеат за време на снежните денови?

Во овој момент на улиците постојат многу напуштени животни кои немаат каде да се скријат, немаат што да јадат, ниту со што да се покријат...

Неколку знаци што покажуваат дека имате претерано добра душа

Доколку сакате сите да имаат позитивно мислење за вас, постои голема веројатност дека постојано им помагате на луѓето, се однесувате примерно и секогаш ги ставате другите пред себе.

Со несебичното давање на другите, вие всушност се грижите за себе

Кога отворате една врата, таа може да ве води кон многу други!

Основно правило на универзумот: Давај за да добиеш!

Природата постоја ни дава, но ние не сме научиле да возвратиме, туку само земаме и не знаеме како да даваме.

Приказна која ќе ве научи дека поблагословен е оној кој дава отколку оној кој добива

Нема поголемо задоволство од сознанието дека сме извлекле насмевка на нечие лице.

Луѓето со интегритет се подобри луѓе. Еве како!

Да се има интегритет значи да се прави она што е правилно и хумано дури и тогаш кога можете да смислите милион изговори да не го направите тоа.

Оваа неверојатна мачка е медицинска сестра во ветеринарен центар

Откако ветеринарите го спасиле од сигурна смрт, ова маче се обидува да ја возврати услугата.

Спој на различностите: Како да функционираме во работна средина во која сите сме различни?

Зошто е тешко да се разбереме со нашите колеги, менаџери, партнери, пријатели, родители, комшии, сограѓани и соселани?!
Датум: 18 феб 2015
, Автор:

Како можете да им помогнете на бездомниците и сиромашните во Македонија?

Ако имате желба да им помогнете, ова се вашите опции.

Што ВИЕ можете да направите денес за да го направите светот подобро место за живеење?

Сите вие поседувате способност да влијаете за позитивни промени така што ќе поставите добар пример и ќе ги инспирирате другите.
12