Едноставени чекори за одржување на менталното здравје

Мора да запомниме дека секогаш постои надеж дека нештата ќе станат подобри, а еве и неколку начини како да го одржувате вашето ментално здравје во најдобра форма.

10 навики кои ги имаат луѓето со анксиозност, а не се свесни за нив

Анксиозноста е состојба за која многу се зборува во последните неколку години. За жал, сѐ повеќе луѓе се чувствуваат вознемирено, нешто што им го отежнува секојдневието.

Проблеми со менталното здравје кај мажите

4 од 5 самоубиства се извршени од мажи, што е најчестата причина за смрт кај мажите помлади од 35 години.

6 новогодишни одлуки за вашето ментално здравје

Многу често целите што си ги поставувате овој период се нереалистични, па на крај сте премногу строги кон себе бидејќи речиси и да не сте исполниле ништо.

Шарлиз Терон го открива страшното влијание на лошата исхрана врз менталното здравје

На Шарлиз Терон не ѝ се непознати физичките трансформации за филмските улоги.

Вашето ментално здравје може да му штети на вашиот крвен притисок

Веројатно веќе знаете дека болестите на срцето се едни од најголемите убијци.

Врската помеѓу менталното здравје и начинот на исхрана

За луѓето кои страдаат од ментални нарушувања, храната може да има и негативно и позитивно значење.

3 знаци коишто укажуваат дека сосема сте се одрекле од самите себеси

Доколку сте физички здрава личност, другите луѓе можеби можат да си заминат од вашиот живот, но не можат да ве напуштат. Само вие самите можете да се напуштите себеси...

Прочитајте го искуството на овие 5 жени кои дале отказ за да го спасат своето ментално здравје

Постојат луѓе кои се чувствуваат како робови на своето работно место, но се плашат да го направат чекорот кон вратата.

5 документарни филмови што треба да ги изгледате за проширување на свесноста за менталното здравје

Мај е познат како месецот за проширување на свесноста за менталното здравје, и токму затоа е еден од најважните месеци во годината.

Мислите дека сите бродови ви потонале? 26 начини да почнете повторно вистински да живеете

Откријте ги 26-те начини да воспоставите рамнотежа во вашиот живот, кога ви изгледа како животот да е премногу тежок и немате излез.