23 август 2023 | Кафе пауза

Зошто јогуртот е еден од најефикасните третмани на изгорениците од сонце?

Со својата ладна и течна конзистентност, јогуртот ја лади површината на кожата, што благотворно делува на црвената и топлата кожа.

На кој начин високите температури влијаат врз менталното здравје?

Не смееме да заборавиме дека зголемувањето на температурата влијае не само на нашето тело туку и на нашето ментално здравје!

Како ќе ни влијае ретрограден Меркур од 23 август до 15 септември?

Ова ќе биде одлично време да го средите просторот за живеење и да воспоставите повеќе рамнотежа помеѓу работата и приватниот живот.