Како да ја вратите изгубената мотивација на работното место?

Без разлика колку си ја сакате вашата работа, постојат периоди кога вашата мотивација паѓа на минимум. Се прашувате што да направите околу тоа?

Кафе-позадина за вашиот десктоп #38

Кафето најдобро оди во друштво. Со љубениот, со пријателите, со колегите... Можеби најмногу сакате да го пиете сами, но одвреме-навреме не заборавајте да поканите некого на кафе. Позабавно е така!
Датум: 04 јул 2011
, Автор:

Кафето во нашите животи

Кога ќе помислите на кафе, веројатно веднаш ви доаѓа асоцијација за многу работи во главата. Дружба, смеење, забава... Без разлика дали го сакате или не, кафето е составен дел од нашето секојдневие.
Датум: 23 јун 2011
, Автор:

8 мудри начини да продолжите напред во работата

Дури и ако сте многу добри во работата, таа може да ви стане рутинска и досадна или пак, можеби сакате да се докажете дека сте одлични на работното место за да имате повод да побарате покачување. Еве неколку мудри совети...

Изнудете насмевка на туѓите лица

Не чекајте да ви се насмевнат луѓето. Покажете им вие како се прави тоа. Направете со некој што случајно ќе го запознаете искрен муабет од срце, дајте му комплимент, не очекувајте дека ќе биде незгодно. И вашиот најдобар пријател, некогаш ви бил непознат.
Датум: 12 мај 2011
, Автор:

Како да се справите со љубовните чувства кон колегата?

Ваквата ситуација може да биде сплеткана, особено бидејќи многу фирми не поддржуваат љубовни врски помеѓу вработени...

Како да си создадете позитивна работна атмосфера

Колку подобро се чувствуваме на работното место, толку посериозно им пристапуваме на работните активности и покажуваме поголема лојалност кон самата работа.

Што го нервира вашиот шеф?

Сите ние имаме „жолти“ минути. Намерно или не, сигурно некогаш сте разлутиле некого. Можеби вашиот шеф или газда? Следува листа на 8 работи што ги нервираат вашите надредени. Земете ги предвид!

Како да бидете личноста која сакате да бидете?

Верувате ли воопшто дека човек може да се промени? Веројатно и да не верувате, потајно се надевате штом прашањето во насловот ви го привлече вниманието. Ние веруваме дека е возможно, но и дека многу зависи од личната мотивација...
Датум: 04 јан 2011
, Автор:

Подароци за колегите

За роденден, слава, празник или за Нова година, погледнете неколку идеи за подароци за колегите од работа кои навистина го заслужиле тоа од вас.

Мотивирајте ги колегите со помош на астрологијата

Дали вашата канцеларија ја делите со некој депримиран, нерасположен колега?
Датум: 14 ное 2010
, Автор:

Не ви е доволно работното време?

Одлуката како ќе го потрошите работното време е ваша, но сепак еве неколку работи кои треба да ги земете предвид за подобра организација на денот.
Датум: 02 ное 2010
, Автор: