колеги | Кафе пауза - Part 2

7 типови луѓе кои го прават животот на работното место неподнослив

Постојат 7 типови луѓе кои без сомнение ќе ги сретнете во секоја поголема канцеларија, а кои истовремено ќе го направат вашето работно време неподносливо.
Датум: 03 фев 2016

Неколку видови чудаци кои со сигурност ќе ги сретнете на работното место

Секаде постојат луѓе кои покажуваат малку поразлично однесување од другите. Сепак, ќе беше ли животот толку интересен ако сите сме исти?

5 работи кои никогаш не треба да ги кажувате пред вашиот шеф

Една од многуте работи кои може да ни се испречат на патот, а која има неверојатно важна улога, е непрофесионалноста.

4 начини коишто ќе ви покажат како да ја добиете почитта на работното место

Авторитетот е нешто што се гради долги години, а потребен е само миг да биде срушен.

12 проблеми на интровертите кои работат во заедничка канцеларија

Ова се некои потешкотии со кои се соочуваат интровертите кои ја делат канцеларијата со други колеги.
Датум: 04 мај 2015
, Автор:

5 типа вработени кои никој не сака да ги задржи на работа

Не се само шефовите лоши, такви можат да бидат и вработените.

9 прашања кои треба да си ги поставите пред да започнете романса на работното место

Одговорите на секое од нив треба да ви даде претстава за тоа што чувствувате и какви можат да бидат последиците од тоа што сакате да го направите.

5 работи кои никој не ви ги кажува во вашите 20-ти

Еве што сè треба да знаете во овој период од животот а никој не ви кажува.
Датум: 14 јан 2015
, Автор:

16 одлични начини да се пошегувате со некого на 1 април

Се ближи први април, па еве неколку кул идеи за оние кои сакаат да се пошегуваат со семејството, пријателите и колегите на овој ден.
Датум: 26 мар 2014
, Автор:

Што значи да се биде професионален?

Сите убаво знаеме дека за да бидеме успешни во која било работа и на кое било поле, треба да бидеме професионални. Но, дали сме? Дали се придржуваме до она што сме го ветиле или договориле?
Датум: 26 мар 2014
, Автор:

Значењето на малите нешта во текот на работниот ден

Колку и да не ги забележуваме или се противиме на нив, сепак малите работи го прават нашиот ден. Големите се само шлаг на тортата, но за да дојдете до големата работа, малите работи се тие што ве одржуваат во форма и со концентрација.
Датум: 11 мар 2014
, Автор: