духови | Кафе пауза

Оваа напуштена црква каде што сите виделе духови крие моќна порака

За многумина од нас, верувањето во духови остана во детството и заврши. Сепак, мистериите за животот и смртта предизвикуваат љубопитност, па дури и „најзрелите“ меѓу нас не можат да одолеат на морничавите приказни и мистичните дестинации.

8 застрашувачки смртни случаи што им биле припишани на духови

Постојат бројни серии и филмови кои прикажуваат застрашувачки приказни за опседнувања кои завршиле со смрт.

Науката зад духовите: Што навистина се случува кога чувствувате нешто натприродно?

Малкумина отворено признаваат дека веруваат во духови, но ќе се изненадите колку луѓе сметаат дека можат да ги гледаат овие појави.

Како изгледаат духовите во различни земји ширум светот?

Дали постои живот после смртта? Дали душата го напушта телото? Дали живите можат да комуницираат со мртвите? Секоја култура има свој одговор на овие прашања.

Проколнати кукли: Морничави приказни кои ги плашат луѓето со векови

Доколку и вам ве полазуваат морници од кукли, не сте единствени. Постојат многу приказни и верувања за проколнати кукли кои кружат низ светот со години.

Најстрашните книги некогаш напишани кои се базираат на вистински настани

Хорор приказните кои содржат барем малку вистина се многу пострашни од целосно измислените, а истото важи и за страшните книги базирани на вистински настани.

За оние кои веруваат во натприродни сили: 5 знаци дека вашиот дом е опседнат со духови

Доколку сте љубопитни прочитајте ги следниве неколку знаци кои го издаваат присуството на духовите.

6 феномени кои науката не може да ги објасни

Денес науката е моќна, но не е семоќна.

7 јапонски урбани легенди кои ќе ве избезумат

Покрај мноштвото анимирани приказни во кои ужива целиот свет, постојат јапонските урбани легенди и страшни приказни кои апсолутно ќе ве трауматизираат.
Датум: 28 јан 2016

7 знаци дека починатите се обидуваат да допрат до вас

Загубата на саканите е секогаш е тешка и непреболна. Како дел од тагата, се јавуваат многу недоговорени прашања и посакуваме барем уште еднаш да зборуваме со мртвите.
Датум: 13 дек 2015

Совети од спиритуален медиум: Починатите сакаат да ги знаете овие 4 нешта!

Според Џејмс Ван Праг, еден од најпознатите светски спиритуални медиуми, смртта е само илузија и душата никогаш не умира.

ТВ серија: Вратените (The Returned)

Во едно мало гратче почнуваат да се враќаат луѓе за кои 4 години се претпоставувало дека се мртви...