држави | Кафе пауза

5 држави што немаат реки

Сè повеќе се зборува за недостатокот на вода, но некои држави се целосно лишени од нешто што често го земаме здраво за готово, а тоа се реките.

10 држави во кои најлесно можете да стекнете нови пријатели

Според искуствата на странските државјани, Португалија, Тајван и Мексико имаат медали за најдобри и најпријателски домаќини, додека ледениот пречек може да се очекува во Швајцарија, Кувајт и Австрија.

13 чудни даноци од разни држави за кои веројатно немате слушнато

За некои од даноците можеби има разумна причина, но за некои нема никакво објаснување.

Kако изгледаат утринските кафиња во различни држави?

Секое утро, милиони луѓе ширум светот го започнуваат својот ден со шолја кафе.

10-те најпродуктивни држави и што можеме да научиме од нив?

Граѓаните кои имаат способност да постигнат значителен број резултати, ги прават нивните држави продуктивни.

8 неочекувани правила кои би требало да ги следите додека јадете во овие држави

Овие чудни и необични традиции за јадење можете да ги сретнете додека патувате низ светот.

Светската здравствена организација направи листа со најмрзливите држави во светот

Неодамна Светската здравствена организација направи листа со 10-те најмрзливи држави во светот, а резултатите се изненадувачки.

Како би изгледале државите ако беа луѓе?

Како би изгледале државите како луѓе? Ова е прашањето што си го поставила руската уметница Анастасија Булгакова.

Најмалите држави во светот кои веројатно не знаевте дека постојат

Има повеќе од 200 држави во светот и сигурно не сте чуле за секоја од нив.

10-те најдобри држави за соло патување

Многу е лесно да се најде изговор за да не патувате сами, како на пример, непознатото, осаменоста, непознавањето јазици...

Најчудните знамиња кои постојат ширум светот

Погледнете ги овие необични знамиња, а притоа можете да дознаете и некои интересни информации за нивното значење.

На пат околу светот: Оваа девојка може да стане првата жена што ги посетила сите држави на планетата

Во просек, Кејси поминува по неколку денови во секоја држава. Којзнае, можеби во моментов таа е во Куба!