Што им е заедничко на луѓето кои живеат подолги и поздрави животи?

Луѓето денес живеат подолго од кога било во историјата на човештвото. Сепак, додека животниот век е продолжен, не значи дека квалитетот на животот го седи овој тренд.

Кои хороскопски знаци живеат најдолго?

Луѓето кои живеат преку 100 години имаат разни тајни за својата долговечност, но се чини дека нивниот долг живот има врска и со хороскопот.

Крзнени рекордери: 10-те раси на кучиња кои живеат најдолго

Кои кутриња најдолго остануваат да бидат најдобри пријатели со своите сопственици?

Овие 4 еликсири на младоста, убавината и долговечноста ќе ве одушеват со нивните резултати!

Секој сака да ја задржи младоста што е можно подолго, а со овие рецепти тоа и не е толку невозможно...

8 знаци кои укажуваат на долг и здрав живот

Сигурно повеќето од вас не знаат колку многу можат секојдневните нешта да влијаат врз вашиот животен век.

Еликсир на младоста: Откриена е тајната за долгиот животот на Французите

Дански научници истражувале што придонесува за долгиот и здрав на Французите кои имаат исхрана која е богата со заштитени масти.

Најдете ја вашата цел во животот и живејте подолго

Сакате да живеете долг и здрав живот? Изгледа една неодамнешна студија ја открила тајната на долгиот живот.

Запознајте ја Попи, има 24 години и е најстарата мачка на светот

Со свои 24 години, што е еднакво на 114 човечки години, Попи е мала, но важна кафено-црна мачка од Борнмут, Велика Британија.
Датум: 21 мај 2014
, Автор:

Позитивните луѓе живеат подолго

Едно истражување спроведено во САД покажало дека позитивниот став кон животот и смислата за хумор се наоѓаат помеѓу причините за долговечноста на многу луѓе.

Тајните на најстариот човек во светот за подолг живот

Волтер Брунинг има 114 години и е најстариот човек во светот. Бидејќи сите се стремиме кон подолг и здрав живот, прочитајте кои се шесте работи кои...
Датум: 17 сеп 2010
, Автор: