вештини | Кафе пауза

Како да ја развиете вашата интуиција?

Интуицијата e моќна алатка која може да нè доведе до знаењето преку непознати патишта.

На кој начин можете да ги развиете вашите интуитивни вештини?

Понекогаш, не знаеме како да ја послушаме нашата интуиција и затоа од голема важност е да ги развиеме нашите интуитивни вештини.

Зошто е добро да ја работите работата што не ви се допаѓа барем еднаш во животот?

Без разлика дали ја сакате својата работа или не, секогаш ќе имате тешки и навидум неподносливи денови и периоди во кои нема да уживате.

Тест: Тестирајте ги вашите вештини за набљудување со овие 15 слики

Тестирањето на вештините за набљудување може да биде интригантно и забавно, особено кога предизвикот изгледа полесен отколку што навистина.

Кои се трите основни вештини што го одредуваат успехот на вашето дете?

Постојат многу научни истражувања за успехот што докажуваат дека способностите, интелигенцијата и гените не играат голема улога во одредувањето на успехот.

5 начини да станете навистина харизматична личност

Научниците покажале дека харизмата не е нешто вродено, туку дека се стекнува, усовршува и развива.

10 нешта што секој треба да ги знае до својата 40-та година

Овие нешта можат да го трансформираат вашиот живот, од професионалниот успех па сè до приватниот живот.

10 вештини кои можете да ги научите од најдобрите лидери во светот

Без разлика што мислите за луѓето на оваа листа, сите тие поседуваат квалитети кои направиле неверојатни промени. Ова се вештините кои можете да ги научите од најдобрите светски лидери.

5 важни човечки вештини кои наскоро ќе исчезнат

Во продолжение погледнете некои вештини кои сме заборавиле зошто ни се потребни и за кои постои опасност дека ќе исчезнат засекогаш.

7 вештини за преживување од акционите филмови кои е добро да ги знаете

Не можете да знаете кога ќе се случи нешто неочекувано. Но, ако се случи нешто такво, подобро е да бидете подготвени.

Необични вештини кои можете да ги научите во училиштата ширум целиот свет

Дали ви се здодевни работите кои треба да ги учите на училиште? Дали сакате да стекнете некои навистина необични и практични вештини?

Модерни и згодни: Секси старци ги освојуваат социјалните мрежи

Убавината и стилот не се поврзани со годините, туку со тоа како се чувствуваме однатре.